Eldrereformen får støtte

Et forslag fra regjeringen om å kutte i eldrereformen vil etter alt å dømme ikke ha noen muligheter til å bli vedtatt i Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken Arbeiderpartiet eller Fremskrittspartiet vil støtte forslag som reduserer eller utsetter deler av eldreplanen som Stortinget vedtok i vår.

- Det er uakseptabelt å kutte i kreftplanen og eldrereformen, sier leder i Stortingets sosialkomite John Alvheim (Frp) til NTB.

Etter det NRK erfarer, kan slike kutt bli foreslått i statsbudsjettet. Eldrereformen omfatter blant annet utbygging av enerom på alders- og sykehjem.

Eldresatsing

- Vi sier nei til å bremse eldresatsingen, sier Aps finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg.

Hun mener at landets økonomiske situasjon ikke er så dårlig at det er nødvendig å vurdere slike tiltak. Stortingsrepresentant Gunhild Øyangen regner det som en selvfølge at eldrereformen ikke rokkes gjennom innstramminger. Hun er også kritisk til å kutte i kreftomsorgen, hvor Stortinget nettopp har vedtatt en betydelig styrking.

Gode grunner

Utsettelse av nye reformer vil ikke ramme ordninger som allerede eksisterer, men John Alvheim mener det er gode grunner til å satse mer penger på kreftbehandling og eldreomsorg.

- I dag registrerer vi en ventetid på fire-fem måneder for behandling av diagnostisert kreft. Det er helt utillatelig. Det er også store behov i eldresektoren. Et enstemmig storting sto for disse pakkene, og det er et slag i lufta av regjeringen hvis den foreslår kutt, sier han til NTB.

(NTB)