Eldrereformen får støtte

Et forslag fra regjeringen om å kutte i eldrereformen vil etter alt å dømme ikke ha noen muligheter til å bli vedtatt i Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verken Arbeiderpartiet eller Fremskrittspartiet vil støtte forslag som reduserer eller utsetter deler av eldreplanen som Stortinget vedtok i vår.

- Det er uakseptabelt å kutte i kreftplanen og eldrereformen, sier leder i Stortingets sosialkomite John Alvheim (Frp) til NTB.

Etter det NRK erfarer, kan slike kutt bli foreslått i statsbudsjettet. Eldrereformen omfatter blant annet utbygging av enerom på alders- og sykehjem.

Eldresatsing

- Vi sier nei til å bremse eldresatsingen, sier Aps finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg.

Hun mener at landets økonomiske situasjon ikke er så dårlig at det er nødvendig å vurdere slike tiltak. Stortingsrepresentant Gunhild Øyangen regner det som en selvfølge at eldrereformen ikke rokkes gjennom innstramminger. Hun er også kritisk til å kutte i kreftomsorgen, hvor Stortinget nettopp har vedtatt en betydelig styrking.

Gode grunner

Utsettelse av nye reformer vil ikke ramme ordninger som allerede eksisterer, men John Alvheim mener det er gode grunner til å satse mer penger på kreftbehandling og eldreomsorg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer