Eldstedatter må sone for drap på far

Agder lagmannsrett har tatt hensyn til barnas ekstreme situasjon da de drepte sin far. Bare storesøster må sone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arendal/Stavanger: Den 21 år gamle kvinnen ble torsdag dømt til seks års fengsel i Agder lagmannsrett, men fem år av dommen er gjort betinget. Hennes 18 år gamle søster fikk fire års betinget fengsel, mens deres snart 17 år gamle bror ble dømt til tre års betinget fengsel.

I domsslutningen karakteriseres familiens situasjon som «et vedvarende tyranni».

Nødverge

Den kosovoalbanske familiefaren ble funnet drept i sengen sin på Arendal sykehus 11. desember 2002. 41-åringens tre barn ble sammen med sin mor tiltalt for drapet.

21-åringen og hennes bror har tilstått at de stakk faren til døde med kniv mens han lå i sengen. De hevdet at de hadde handlet i nødverge, og erklærte ikke straffskyld.

13. november i fjor ble både mor og barn frikjent i Nedenes tingrett på grunn av nødverge. For halvannen uke siden falt kjennelsen i Agder lagmannsrett. Juryen fant de tre barna skyldig i drapet på sin far i desember 2002. Moren ble frifunnet.

Hadde alternativ

Agder lagmannsrett mener det er bevist at familien har vært utsatt for vold, seksuelle overgrep, trusler og ekstrem kontroll i flere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.