SKUTT: Elefanten «Pretty Boy» slapp fra hodeskuddet med livet i behold, og har nå fått tilsyn av veterinærer. Foto: Aware Trust Zimbabwe
SKUTT: Elefanten «Pretty Boy» slapp fra hodeskuddet med livet i behold, og har nå fått tilsyn av veterinærer. Foto: Aware Trust ZimbabweVis mer

Elefant ble skutt i hodet av snikskyttere - overlevde

Pretty Boy hadde hellet med seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elefanten, som har fått tilnavnet «Pretty Boy», ble funnet av veterinærer fra Aware Trust Zimbabwe i nasjonalparken Mana Pools vest i landet.

Veterinærene oppdaget at elefanten hadde blitt skutt i hodet, trolig av snikskyttere, og de tror at elefanten kan ha gått rundt med en kule i hodet mellom tre og seks uker, skriver BBC.

Søkt tilflukt

«Pretty Boy» ble dopet ned før det ble tatt røntgen og såret ble renset. Veterinærteamet vurderte det dithen at det var tryggere å la kulen være igjen i hodet på elefanten, enn å ta den ut.

- Vi tror han ble skutt på utsiden av parken og at han har kommet inn hit for å søke tilflukt, sier veterinær Lisa Marabini.

Elefanten skal selv ha oppsøkt veterinærene, og viste ingen tegn til aggresjon.

- Det er som om han visste at vi var her for å hjelpe ham, sier Marabini.

Hadde skuddet truffet noen få centimeter lenger ned, så hadde det gått inn i hjernen på elefanten.

Deformert kule i skallen

På sin Facebook-side skriver Aware Trust Zimbabwe at de mener å bekrefte at «Pretty Boy» har en deformert kule i skallen.

Så langt er de svært fornøyd med elefantens helsemessige framgang, men de vil overvåke tilstanden og gi ham mer behandling om nødvendig.

Mana Pools har i langt tid vært et yndet mål for snikskyttere som drepet elefanter for å få tak i deres elfenben.

RØRENDE: Det sies at elefanter aldri glemmer. Det ser elefantmoren Mae Yui og barnet Me-Bai ut til å bevise når de to gjenforenes etter over tre år ifra hverandre. Video: Elephant Nature Park Vis mer
STOPPER ELEFANTEN: I det en elefant skal til å krysse en vei i Sri Lanka, bestemmer en fryktløs jente seg for å stoppe den. Video: Jukin Media / AP Vis mer