Elefant kom i hagekalas

Slukte brødet, saften og osten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Hjelp, det står en elefant i hagen!

Den svenske skolejenta Julia Åström (16) hadde akkurat kommet fra sommeravslutning på skolen da naboen Ulf Lundkvist i Fågelsångsvägen ropte til henne om den ubudne gjesten. Hun og venninnen Jenni Sandström Lindberg fikk med seg et kamera og foreviget kjempen på tur.

Jentene klappet elefanten og syntes det var gøy, men til slutt måtte de løpe.

- Han var kjempekjempestor. Snabelen var så lang, jeg trodde han skulle slå meg ned, sier Jenni til Västerbottens-Kuriren. Hun sprang fra elefanten, men den var ikke ferdig med hagevandringen. Han spaserte videre inn i hagen til neste nabo.

Her smakte han på osten og smøret og slukte hele brødet, før han drog ned ei grein fra et tre og tygde på til dessert.

Elefanten, som bærer navnet Lumni, hadde rømt fra Cirkus Maximum, som hadde slått opp telt på fotballplassen like ved. Samtidig med elefanten hadde fem, seks hester også rømt, og de sprang rundt i gatene. 13 år gamle Amanda Holm fulgte etter, hun klarte å fange to av dem og leide dem tilbake til sirkuset.

Ifølge barna i nabolaget hadde elefanten rømt en dag før også, og luntet rundt i hagene og sniffet på en bil og på et soveromsvindu. Men den gjorde ingen skader.

- Lumni er en svært rolig og harmonisk elefant så det er ingen fare. Hun går aldri mer enn 50 meter fra sirkuset, sier presseansvarlig Gus Rosenthal ved sirkuset til avisa.

- HJELP! Litt skummelt med så omfangsrike gjester ved bordet. Foto: Julia Åström /VK
- HJELP! Litt skummelt med så omfangsrike gjester ved bordet. Foto: Julia Åström /VK Vis mer