A man holds a boy saved from under the rubble at a site hit by what activists said was heavy shelling by forces loyal to Syria's President Bashar al-Assad, in the Douma neighborhood of Damascus June16, 2015. REUTERS/Bassam Khabieh
A man holds a boy saved from under the rubble at a site hit by what activists said was heavy shelling by forces loyal to Syria's President Bashar al-Assad, in the Douma neighborhood of Damascus June16, 2015. REUTERS/Bassam KhabiehVis mer

- «Elefant-rakett» drepte minst 27 i utkanten av Damaskus

Og minst 16 personer drept i flyangrep i Deraa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens verdens øyne først og fremst er rettet mot de IS-kontrollerte områdene i Syria og Irak, skjer det stadig voldsomme ting ellers i Syria. I går skal det syriske regimet skal ha brukt såkalte elefant-raketter i et angrep på bydelen Douma i går, i utkanten av Damaskus, ifølge Al Jazeera. Minst 27 personer ble drept angrepet, ifølge aktivister. I tillegg skal minst 60 personer, blant dem mange barn, være skadd i angrepet.

Nå melder BBC at minst 16 personer er drept i et luftangrep i den sørlige byen Deraa. 13 av de drepte skal være barn.

Koran-time Det skal være kampflyene til Bashar al-Assad som angrep sør i landet, ifølge Syrian Observatory for Human Rights. De drepte personene skal ha blitt angrepet idet de var med på en islamundervisning i Ghariyah.

Syriske myndigheter har ennå ikke kommentert nyhetene.

Mer enn 230 000 syrere har blitt drept i borgerkrigen hittil.

Spesiell lyd Elefant-raketten har fått navnet på grunn av at den lager en spesiell lyden den lager idet den blir avfyrt. Den er ikke en ordinær bombe, men har voldsom og ødeleggende effekt der den går i bakken.

En video som ble publisert på nettet i går viser innbyggere som desperat forsøker å redde en bror og en søster som var fanget i en bygning som ble ødelagt i angrepet. De roper av glede idet jenta blir dratt levende ut av ruinene. Samtidig kunne de høre brorens stemme, som ropte på hjelp.

Nabolaget Douma er basen til motstanderne til Bashar al-Assad og hans forhatte regime, og har vært det de siste tre årene.