Elefanten Boy kollapset og døde i skandale-zoo

Halvparten av dyra i dyrehagen i Kiev har dødd eller forsvunnet på mystisk vis i løpet av to år.

DØDE I INNHEGNINGEN: Den 39 år gamle indiske elefanten Boy kollapset og døde i dyrehagen i Kiev i april i fjor. Dyrevernorganisasjoner mener hundrevis av dyr i dyrehagen har dødd eller forsvunnet i løpet av de siste åra. Foto: SCANPIX/AP
DØDE I INNHEGNINGEN: Den 39 år gamle indiske elefanten Boy kollapset og døde i dyrehagen i Kiev i april i fjor. Dyrevernorganisasjoner mener hundrevis av dyr i dyrehagen har dødd eller forsvunnet i løpet av de siste åra. Foto: SCANPIX/APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den indiske elefanten Boy var selve stoltheten i dyrehagen i Kiev. Nå er dyrehagen under hardt press, etter at flere dyr har dødd eller forsvunnet den siste tida, skriver The Huffington Post.

- Hundrevis har dødd Elefanten Boy kollapset og døde i innhegningen sin. Omtrent samtidig falt kamelen Maya sammen med fordøyelsesproblemer og sebraen Theo omkom etter å ha krasjet inn i et metallgjerde.

Og det er mye mer.

Mange dyr fortsetter å dø i Kiev Zoo, en plass som er blitt sammenliknet med et varehus for pels- og fjærkledte, skriver nyhetsbyrået AP.

Dyrevernorganisasjoner uttaler at dusinvis, hvis ikke hundrevis av dyr har dødd i dyrehagen de site åra på grunn av feilernæring, mangel på medisinsk hjelp og feilbehandling.

Britiske Naturewatch krever at den hundre år gamle dyrehagen blir stengt og dyra sendt til andre dyrehager i Europa.

Halvparten døde eller forsvant - Dyrehagen i Kiev vil aldri komme opp på et standardnivå, og ligger langt under standarden man finner i en hvilken som helst annen dyrehage i Europa, sier John Ruane i Naturewatch.

Den nye direktøren for dyrehagen, som ble ansatt i oktober i fjor, sier at nær halvparten av dyra i dyrehagen enten døde eller forsvant på mystisk vis i løpet av to år.

Myndighetene fant også ut at dyr ble solgt ulovlig fra dyrehagen og at midler øremerket mat og medisiner til dyra forsvant.

Den nye direktøren har ikke klart å hindre nye dødsfall i dyrehagen.