Elefanten Boy kollapset og døde i skandale-zoo

Halvparten av dyra i dyrehagen i Kiev har dødd eller forsvunnet på mystisk vis i løpet av to år.

DØDE I INNHEGNINGEN: Den 39 år gamle indiske elefanten Boy kollapset og døde i dyrehagen i Kiev i april i fjor. Dyrevernorganisasjoner mener hundrevis av dyr i dyrehagen har dødd eller forsvunnet i løpet av de siste åra. Foto: SCANPIX/AP
DØDE I INNHEGNINGEN: Den 39 år gamle indiske elefanten Boy kollapset og døde i dyrehagen i Kiev i april i fjor. Dyrevernorganisasjoner mener hundrevis av dyr i dyrehagen har dødd eller forsvunnet i løpet av de siste åra. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den indiske elefanten Boy var selve stoltheten i dyrehagen i Kiev. Nå er dyrehagen under hardt press, etter at flere dyr har dødd eller forsvunnet den siste tida, skriver The Huffington Post.

- Hundrevis har dødd Elefanten Boy kollapset og døde i innhegningen sin. Omtrent samtidig falt kamelen Maya sammen med fordøyelsesproblemer og sebraen Theo omkom etter å ha krasjet inn i et metallgjerde.

Og det er mye mer.

Mange dyr fortsetter å dø i Kiev Zoo, en plass som er blitt sammenliknet med et varehus for pels- og fjærkledte, skriver nyhetsbyrået AP.

Dyrevernorganisasjoner uttaler at dusinvis, hvis ikke hundrevis av dyr har dødd i dyrehagen de site åra på grunn av feilernæring, mangel på medisinsk hjelp og feilbehandling.

Britiske Naturewatch krever at den hundre år gamle dyrehagen blir stengt og dyra sendt til andre dyrehager i Europa.

Halvparten døde eller forsvant - Dyrehagen i Kiev vil aldri komme opp på et standardnivå, og ligger langt under standarden man finner i en hvilken som helst annen dyrehage i Europa, sier John Ruane i Naturewatch.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer