Elefanten i rommet

Det er ikke de hatefulle ytringene som mangler plass, skriver Marie Simonsen.

KNEBLET?: Denne uka brukte nestleder Per Sandberg talerstolen til å si at han ble kneblet. Han sa også noe annet som fikk mer oppmerksomhet, men det egentlige budskapet fra ham og Siv Jensen denne uka har vært at Ap forsøker å kneble dem, skriver Marie Simonsen. Foto: Jacques Hvistendahl
KNEBLET?: Denne uka brukte nestleder Per Sandberg talerstolen til å si at han ble kneblet. Han sa også noe annet som fikk mer oppmerksomhet, men det egentlige budskapet fra ham og Siv Jensen denne uka har vært at Ap forsøker å kneble dem, skriver Marie Simonsen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN SOM DUKKER NED i kommentarfeltene på nettet kan raskt få inntrykk av at vi har et alvorlig problem i Norge. Jo da, det er ille med muslimer, feminister og sosialister, men verst av alt; det er ikke lov å sjikanere dem. Folk blir kneblet og sensurert.

Se bare på Frp.

Ja, se på Frp, som er det nest største partiet på Stortinget og har fri adgang til landets fremste talerstol og dessuten alle mikrofoner de måtte orke å snakke i.

Denne uka brukte nestleder Per Sandberg talerstolen til å si at han ble kneblet. Han sa også noe annet som fikk mer oppmerksomhet, men det egentlige budskapet fra ham og Siv Jensen denne uka har vært at Ap forsøker å kneble dem.

Nå vil de ha slutt på borgfreden.

AV FORSTÅELIGE GRUNNER har det offentlige ordskiftet denne høsten vært preget av at en høyreekstrem terrorist tok livet av 77 mennesker. Hans begrunnelse for udåden har plassert noen ord og holdninger der de hører hjemme.

Selv om Siv Jensen kort etter 22. juli insisterte på at hun fortsatt ville bruke et ord som snikislamisering, har hun ikke gjort det av den enkle grunn at uttrykket er hyppig brukt av Breivik og han meningsfeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer