Elefanten Koshik har lært seg å «snakke» koreansk

Bruker snabelen til å etterlikne menneskespråk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er visst ikke bare i eventyr og tegnefilmer at det forekommer dyr som kan snakke.

For nå forbløffer den asiatiske elefanten Koshik forskere med sine koreanske språkkunnskaper.

Den 22 år gamle elefanten, som bor i Everland Zoo i Sør-Korea, har nemlig lært seg å imitere språket, og kan nå si de fem koreanske ordene for «hei» («annyeong»), «nei» («aniya»), «sitt ned» («anja»), «ligg ned» («nuwo») og «bra» («choah»), ifølge BBC News.

Alle disse ordene er ord som ofte har blitt brukt av elefantens trenere i løpet av årene han har bodd i dyreparken.

Dermed føyer Koshik seg inn i rekken med andre dyr som er i stand til å etterlikne menneskelyder, som fugler, delfiner og hvaler.

«Snakker» ved hjelp av snabelen For å greie å forvandle sine naturlige, dype elefantlyder til menneskelyder, har Koshik funnet ut at han ved å ta snabelen sin inn i munnen, kan matche menneskelyder bedre.

Lederen bak studien av den snakkende elefanten, Dr. Angela Stoeger, fra University of Vienna i Østerrike, forteller at en rekke koreanere, som aldri før hadde opplevd Koshik, ble bedt om å skrive ned hva de forstod av elefantens koreansk.

Alle var enige om at de kunne forstå enkelte av Koshiks ord.

- Vi sammenliknet Koshiks ytringer med andre naturlige, asiatiske elefantlyder, og kunne konkludere med at Koshiks imitasjoner skiller seg tydelig fra lydene som asiatiske elefanter produserer naturlig, sier Stoeger til ABC News.

Knytter sterkere bånd til menneskevennene sine Men selv om elefantens menneskelyder er overbevisende, tror likevel ikke forskere at Koshik faktisk forstår betydningen av ordene han sier.

Derimot tror de elefantens «snakking» er noe den gjør for å knytte bånd til sine menneskevenner.

Fra Koshik var mellom fem og 12 år var han nemlig den eneste elefanten i Everland Zoo, og dermed var hans eneste sosiale kontakt med mennesker.

- Vi tror Koshik bruker menneskelyder som en funksjon til å styrke de sosiale båndene med sine menneskevenner.