Elefanten Yani døde fastlenket i en «dødsdyrehage» mens tårene strømmet

Dyrehagen kritiseres.

KRITIKK: Elefanten Yani døde denne uka i en av Indonesias mange dyrehager. I etterkant har dyrehagen i Bandung fått krass kritikk for sitt dyrehold. Foto: Timur Matahari / AFP / NTB Scanpix
KRITIKK: Elefanten Yani døde denne uka i en av Indonesias mange dyrehager. I etterkant har dyrehagen i Bandung fått krass kritikk for sitt dyrehold. Foto: Timur Matahari / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dyrevelferd havner stadig høyere på dagsordenen her hjemme, men andre steder i verden er det fortsatt mange dyr som lever under kritikkverdige forhold i fangenskap.

En av dem var den 34 år gamle elefanten Yani som levde hele sitt liv i en dyrehage i den indonesiske storbyen Bandung.Hun døde onsdag etter å ha blitt syk kort tid i forveien, og på bildene kan man se hvordan tårene strømmet fra elefantens øye mens hun lå på dødsleiet.

Manglet vetrinær Dyrehagen hevdet først at de hadde gjort alt de kunne for å redde Yani, men Merdaka.com skriver at de nå får krass kritikk for at de ikke har ansatt en vetrinær.

- Å ha en vetrinær i dyrehagen er obligatorisk. De har ikke hatt noen på et år, sier Sylvana Ratna. Hun er leder for BKSDA, en organisasjon som kjemper for bevaringen av natur i provinsen Vest-Java der Bandung er hovedstad.Det er nå satt i gang en etterforskning for å finne ut om dyrehagen, som av britiske Daily Mail omtales som en av landets «dødsdyrehager» har fulgt lovverket.

- Toppen av isfjellet Ordføreren i Badung, Ridwan Kamil, besøkte elefanten mens like før hun døde, og la ut bilder av dette på sin Instagram-profil. Han mener at dyrehagene må være sitt ansvar bevisst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer