HER GÅR ELEFANTENE AMOK: Under det årlige elefantbadet til Sirkus Arena gikk det galt da en stresset elefant smadret en parkert bil. Nordmannen Oddmar Nygård fanget det hele på film. Video: Barcroft Media Vis mer

Elefantenes badetur endte i katastrofe. Nå får de badenekt

Den danske turistmagneten smadret en parkert bil. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hver sommer har det danske sirkuset Cirkus Arena invitert til badefest i Karrebæksminde på Sjælland i Danmark. Elefantene spaserer fra sirkuset til stranden for å kjøle seg ned i den varme sommersola.

En tradisjonstro turistmagnet som nå tar slutt, skriver TV Øst

Årsaken er det svært uheldige utfallet på fjorårets badelek. Mange hundre tilskuere møtte opp for å se den eksotiske og spektakulære begivenheten.

Smadret en bil

Plutselig gikk det galt. Elefantene ble så stresset av den oppmøtte folkemengden at de gikk amok. En av elefantene endte opp med å smadre en parkert Skoda.

  • Se video av hendelsen øverst i saken.

En hendelse som helt klart vekket stere reaskjoner.

- Jeg skjønner ikke hvordan elefantene kan gå rundt uten innhegninger, uttalte en av tilskuerne til TV ØST i fjor.

Norsk video gikk verden rundt

Norske Oddmar Nygård var i Karrebæksminde i fjor og filmet det hele. Videoen hans ble delt av medier over hele verden, som tyrkisk tv, ABC News, The Mirror og Huffington post.

- Fra tidligere år vet jeg hvor elefantene pleier å gå, og stilte meg opp på en høyde med god sikt. Derfra filmet og fotograferte jeg sammen med sønnen min, sa Nygård til Oppland Arbeiderblad i fjor.

Den enorme oppmerksomheten dette medføre gjorde at debatten rundt både sirkus og elfantbading i Danmark blusset opp. Først nå ble det klart at badingen kuttes ut.

Dermed må elefantene nøye seg med å bli vasket av det lokale brannvesenet denne sommeren. Det melder sirkuset selv, ifølge TV Øst.