Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elefanter drept i togkollisjon

Elefantflokk forvillet seg inn på sporet på Sri Lanka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens elg, rådyr, og reinsdyr på sporet er et problem for togene i Norge, strir de sri Lankiske lokførerne med større problemer.

I går gikk det riktig ille for en flokk ville elefanter som forvillet seg inn på toglinja ved Anuradhapura. Passasjertoget, med omlag 500 mennesker om bord, hadde ingen mulighet til å stoppe i tide og dundret inn i flokken. Tre elefanter døde umiddelbart av nakke- og ryggbrudd i sammenstøtet.

Toget sporet av, men ingen av passasjerene ble skadet.

- Dette er en tragisk hendelse, men ingen bærer noen skyld. Det var en ulykke, sier jernbanens talsmann Lal Silva til nyhetsbyrået AP.

Sri Lanka hadde en gang en elefantbestand på mellom 10 000 og 15 000 dyr, men på grunn av ulovlig jakt og urbanisering, er det bare omlag 3000 elefanter i dag.

Den siste tiden har det oppstått krig mellom elefantene og bønder i landet. Elefantene er blitt stadig mer agressive fordi bøndene jakter på dem for å hindre dem i å tråkke ned jordbruksområdene på jakt etter mat.

Hvert år blir omlag 150 elefanter drept av sinte bønder.

DREPT: Tre elefanter ble drept i en togkollisjon på Sri Lanka.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media