Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elefantsmuglerbande avslørt

Fanger ville elefanter, slår dem til de er lydige, for så å selge dem for 500 000 kroner stykket.

ATTRAKTIVE: Rike indere ønsker seg gjerne en elefant. Den høye prisen de er villig til å betale, tiltrekker seg kriminelle. Foto: AFP
ATTRAKTIVE: Rike indere ønsker seg gjerne en elefant. Den høye prisen de er villig til å betale, tiltrekker seg kriminelle. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Det lever 5000 ville elefanter i den indiske delstaten Assam. De er totalfredet, og inntil forrige uke trodde myndighetene at de fikk leve i fred for mennesker.

Men takket være et tips fra Green Heart Nature Club, fikk politiet ferten av en smuglerbande som har gjort store penger av å fange ville elefanter, temme dem, for så å selge dem videre.

Smuglerbanden var på vei til nabostaten Bengal med ni elefanter, hvorav en babyelefant, da politiet slo til og fikk stoppet dem. Fire smuglere ble arrestert, og ifølge nyhetsbyrået PA beslagla politiet dokumenter som viser at banden har smuglet 92 elefanter de siste årene.

- Disse arrestasjonene har avslørt den blomstrende elefantsmuglingen i området. Våre frivillige hindre en babyelefant fra å bli solgt lørdag, sier Sangeeta Goswami fra People for Animals.

Elefantsmuglingen kan sammenliknes med menneskesmugling. Man forfalsker papirer, skaper falske identiteter for å selge ville elefanter man har fanget, som tamme elefanter, skriver Times of India.

De ville elefantene blir svært brutalt behandlet for å få dem «tamme». De får så mikrochipen og identiteten til en død tam elefant, før de selges.

Det er gode penger i smuglingen. En elefant koster over 500 000 kroner på det svarte markedet. Det er forbundet med stor status å eie en elefant i India.

- Dette er bare toppen av isfjellet, sier en ekspert til Times of India.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!