København Zoo:

Elefantungen var dødssyk - overrasket «alle»

Elefantungen Mun var smittet med en sykdom som oftest ender med døden.

GLADMELDING: Elefantungen Mun ble smittet av en svært dødelig sykdom. Nå kan København Zoo dele gledelige nyheter. Foto: København Zoo
GLADMELDING: Elefantungen Mun ble smittet av en svært dødelig sykdom. Nå kan København Zoo dele gledelige nyheter. Foto: København Zoo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elefantungen Mun har de siste ukene kjempet for livet, etter at hun ble rammet av en voldsom blødningssykdom kalt elefantherpes EEHV.

Det skriver danske TV 2.

København Zoo beskriver sykdommen som både aggressiv og kompleks. Som oftest ender det med døden for smittede elefantunger.

Bare 15 prosent av de smittede vil overleve.

Dårlige odds

Det var med andre ord en kamp med dårlige odds lille Mun gjøv løs på, da hun ble bekreftet smittet i starten av desember.

Behandlingen av den lille elefanten har ifølge danske TV 2 kostet rundt 211 000 norske kroner.

Elefantungen har blant annet fått store mengder væske, smertestillende, antibiotika, virusbekjempende medisin og blodplasma fra andre elefanter i København Zoo.

- Utrolig lettet

Nå er direktør Mads Bertelsen utrolig lettet over at Mun ser ut til å overleve:

- Alle de kritiske parametere vi måler på, er normaliserte. Derfor er det usannsynlig at hun dør av viruset, sier Bertelsen til TV 2 Lorry og fortsetter:

SABOTERER: Det nygifte brudeparet blir fotografert i India, men blir avbrutt av en oppmerksomhetssyk elefant. Video: Kameraone. Reporter: Andrea Viland Ask Vis mer

- Vi er henrykte over at de mange timene med hardt arbeid, og den lille elefantunges motstandsdyktighet, har tatt oss hit hvor vi er nå. Det er vi utrolig lettet over.

Døde av sykdommen

Det er andre gang på kort tid at en av elefantene hos København Zoo får påvist elefantherpes. I august døde hannelefanten Plaisak av sykdommen.

Direktøren sier at det er en vanskelig sykdom å oppdage, men at de fant den tidligere hos Mun enn de gjorde med hannelefanten Plaisak.

Nå er Mun tilbake igjen i elefantinnhegningen. Bertelsen sier at det vil ta to til tre uker før hun er i topp form igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer