Elefantunger hardt skadd av landminer

Sendt til sykehus i Thailand

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To unge elefanthunner ble hardt skadd da de tråkket på landminer i Karenstaten i Myanmar i forrige uke.

- De to dyra var sammen med moren sin som slepte tømmer da ulykken skjedde, sier Preecha Phuangkham ved Frends of the Asian Elephant hospital i Lampang-prvoinsen nord for Bangkok, til AP.

To og et halvt år gamle Motoo ble skadd i venstre framfot, og seks og et halvt år gamle Moja fikk skader i høyre bakfot. Dyra ble fraktet med lastebil til behandling ved et spesialsykehus for tykkhudete dyr.

Grenseområdene til Karén-staten er tungt belagt med miner på grunn av den langvarige konflikten mellom myndighetene i Myanmar og Karén-folkets opprørere

Elefantsykehuset ble kjent for sitt arbeid med å behandle landmineskadde elefanter da elefanten Motola måtte amputere beinet og få på protese etter å ha tråkket på en landmine i 1999. Mer enn ti elefanter er blitt skadd av miner i Myanmars jungel de siste åra.

HARDT SKADD: Elefantungen Motoo er alvorlig skadd i venstre framfot etter å ha tråkket på en mine. Foto: REUTERS/ SCANPIX
HARDT SKADD: Elefantungen Motoo er alvorlig skadd i venstre framfot etter å ha tråkket på en mine. Foto: REUTERS/ SCANPIX Vis mer
TRUES AV MINER: Flere elefanter er skadd de siste åra etter møter med miner. Jungelen i Myanmar er full av dem. Elefantungen Moja ble skadd i høyre bakfot.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer