Elektrisk feil trolig brannårsaken

Etterforskningen viser at brannen startet i stua.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOVDEN/OSLO (Dagbladet): Politiet har kommet til at brannen startet i stua, og at feil med det elektriske anlegget eller apparater trolig er brannårsaken. 

- Etterforskningen viser at brannen startet i stua. Vi undersøker elektriske installasjoner videre, sier lensmann Knut Nomeland i Valle og Bykle til NTB.

Han regner ikke med at noen endelig konklusjon kan foreligge før i slutten av uka.

Han bekrefter at de tekniske etterforskerne har tatt med seg elektriske apparater for å undersøke dem nærmere. Dessuten vil det faste elektriske opplegget bli gjennomgått grundigere. 

-  Det er flere gjenstander som teknikerne har tatt med seg, men jeg vil ikke gå ut med hva det er, sier lensmannen. De tekniske undersøkelsene av apparatene foregår i Kristiansand.

Et viktig spørsmål er hvorfor ikke de tre danske tenåringsjentene ble vekket av brannvarsleren i hytta. Etterforskerne vil se på hvor mange brannvarslere det var og om de har virket.

Fløy hjem til Danmark

Ungdomsskoleelevene fra Fyn i Danmark fikk bare en skidag på vintersportsstedet Hovden før ulykka rammet dem. tirsdag ble de sørgende elevene tatt hånd om på Hovden høyfjellshotell, før de dro i buss til Kjevik der to charterfly ved 22-tida fløy dem til København. På hotellet og i den lille hyttegrenda vaiet flaggene på halv stang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer