Elektron-kapteinen tiltalt

Kapteinen på den russiske tråleren «Elektron» må svare for både tjuvfiske og frihetsberøvelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsadvokaten i Murmansk reiste tirsdag tiltale mot Valerij Jarantsev, som førte tråleren da den drev ulovlig fiske i den norske vernesonen.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax er han tiltalt for frihetsberøvelse og for å ha drevet ulovlig fiske. Statsadvokaten opplyser at materialet som norske myndigheter overleverte var avgjørende da de åpnet sak mot Jarantsev.

-Fiskerimiljøet i Murmansk er overrasket, og det vil komme protester. De fleste støtter mannskapet på "Elektron" og mener vanlige fiskere er ofre for diplomatiske spørsmål mellom Norge og Russland, melder NRKs medarbeider i Murmansk, Jelena Larionova.

Den norske etterforskningen  av "Elektron"-saken fortsetter som planlagt. Statsadvokat Lars Fause i Troms og Finnmark betegner overfor NRK den russiske tiltalen som "interessant". Politimester Truls Fyhn i Troms sier til VG Nett at han er litt overrasket over den russiske tiltalen, som han ennå ikke har sett selv.

Tilrtalen mot "Elektron"-kapteinen har en strafferamme på fem år.

(Dagbladet.no og ANB)

RØMTE: 
Den russiske tråleren Elektron rømte fra Kystvakten med to norske inspektører om bord. Foto: Forsvaret / SCANPIX / HO
RØMTE: Den russiske tråleren Elektron rømte fra Kystvakten med to norske inspektører om bord. Foto: Forsvaret / SCANPIX / HO Vis mer