Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elektronisk legehåndbok

TRONDHEIM (Dagbladet): Til sommeren kommer den første elektroniske legehåndboka. Den skal kunne bedre kvaliteten på allmennpraktikernes diagnoser og behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Sintef Unimed i Trondheim som er i ferd med å utvikle det nye produktet, som foreløpig bare finnes i en demo-versjon.

Til sommeren skal den elektroniske legehåndboka foreligge på CD-rom, trolig med en abonnementsordning for oppdatering to ganger i året.

På sikt er det ifølge Universitetsavisa meningen å få lagt hele boka ut på det nasjonale helsenettet.

- Dette kan bli det kanskje viktigste verktøyet for kvalitetssikring i norsk helsetjeneste, sier lege og professor i samfunnsmedisin Terje Johannessen til Dagbladet.

Han leder Sintef Unimeds senter for samhandling i helsetjenesten, og er med på å utvikle det nye produktet.

- Hvis legene bruker den elektroniske legehåndboka som et felles oppslagsverk, kan den bidra til at man i større grad oppnår det helsepolitiske målet om et mer likeverdig tilbud til befolkningen, sier Johannessen.

Han peker på at både tilgjengelighet og kontinuerlig oppdatering er blant de viktige fordelene med det nye verktøyet.
Arbeidet med den elektroniske legehåndboka har fått status som et nasjonalt prosjekt, med støtte fra Helse- og sosialdepartmentet.

<B>NYTT VERKTØY:</B> Terje Johannessen ved Sintef Unimed mener den elektroniske legehåndboken kan bli et meget viktig verktøy for landets allmennpraktikere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!