Elektronisk lenke på jente (12)

Den 12 år gamle jenta stjal en femtilapp og en mobiltelefon. Nå overvåkes hun døgnet rundt av en elektronisk lenke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta skal være den yngste i Storbritannia som har fått elektronisk lenke, og også den første under 16 år, melder det engelske nyhetsbyrået Ananova. Britiske myndigheter åpnet i fjor for at ungdommer kunne påføres elektronisk lenke, men jenta skal være den første.

Det hele startet med at jenta ble tatt for å ha ranet ei jevngammel jente for 50 kroner og en mobiltelefon. Saken havnet på bordet til en lokal forhørsdommer i Walsall, som forbød jenta å reise inn til sentrum av byen.

Det hjalp ikke.

Dermed bestemte dommeren seg for at jenta skulle få en elektronisk lenke som hun skulle ha på seg hele døgnet. Den varsler automatisk myndighetene dersom hun beveger seg i et område hun ikke har fått tillatelse til å være, og et sikkerhetsselskapet kan plukke henne opp og sette henne i arresten.

Nå har det også skjedd to ganger, og jenta må nå møte i retten igjen. Lokale myndigheter skal nå ta seg av henne inntil hun skal møte forhørsdommeren i en høring i retten igjen.

Foreldrene har gitt opp å holde orden på sin 12 år gamle datter.

- Vi har forsøkt om og om igjen, men vi takler ikke situasjonen, sier jentas far.

<B>FANGET AV ELEKTRONIKKEN: I januar i 1999 startet de første forsøkene med elektronisk overvåking av fanger i Storbritannia. Fangene kunne dermed sone den siste delen av dommen hjemme. Nå blir også ungdom elektronisk overvåket.