Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elektroniske spor og avhør av venner gjorde at politiet åpnet full drapsetterforskning

Funn på åsted sendes til Kripos og Folkehelseinstituttet.

FUNN PÅ ÅSTED: Etter at den 14 år gamle mistenkte gutten i går pekte ut åstedet for politiet, har det blitt gjort flere funn på stedet, opplyser etterforskningsleder Terje Skaar overfor Dagbladet.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
FUNN PÅ ÅSTED: Etter at den 14 år gamle mistenkte gutten i går pekte ut åstedet for politiet, har det blitt gjort flere funn på stedet, opplyser etterforskningsleder Terje Skaar overfor Dagbladet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alma Gabriela Knutsen (14) ble meldt savnet fredag 28. august. Dagen etter ble hun funnet død i Søgneelva. I den foreløpige obduksjonsrapporten var det ingenting som tydet på at jenta var blitt utsatt for ytre skader.

Likevel fortsatte politiet å jobbe med saken som et mistenkelig dødsfall.

De hentet inn elektroniske spor og foretok flere avhør av personer - hovedsakelig ungdommer i Søgne.

- De elektroniske sporene er i all hovedsak sms-er mellom avdøde og mistenkte. Avhørene var først og fremst av barn - det vil si bekjentskapskretsen rundt de begge, sier etterforskningsleder Terje Skaar til Dagbladet.

Uoverenstemmelse - Det førte til at vi på tirsdag satt med opplysninger som gjorde at vi gikk over i full drapsetterforskning. Vi satt med det hele bildet, sier han.

Politiet hadde da informasjon som knyttet en 14 år gammel gutt til dødsfallet. Gutten ble i går konfrontert med politiets opplysninger, og erkjente seinere å ha drept Alma Gabriela.

- Vi hentet ham inn i går morges. Han erkjente da at han hadde tatt livet av henne, hvor det hadde skjedd og han redegjorde også for sine bevegelser den dagen drapet skjedde, sier Skaar.

I sms-kontakten mellom avdøde Alma Gabriela og den mistenkte 14 år gamle gutten oppdaget politiet en uoverstemmelse dem imellom. Skaar ønsker ikke å utdype denne uoverstemmelsen ytterligere.

Gutten har fortalt politiet at drapet skjedde mellom klokka 15.00 og 17.00 den 27. august.

Funn på åsted Skaar vil ikke si noe om hvorfor eller hvordan Alma Gabriela og den mistenkte gutten møttes denne dagen.

ETTERFORSKET SIDEN HUN FORSVANT: Politiet har etterforsket saken helt siden Alma Gabriela Knutsen forsvant torsdag den 27. august - også etter at de mottok den foreløpige obduksjonsrapporten som tydet på at hun ikke var blitt utsatt vor vold. - Vi har hele tiden sett på dette som et mistenkelig dødsfall, sier etterforskningsleder Terje Skaar til Dagbladet.  Foto; Roar Tolfsen / WWW.N247.NO
ETTERFORSKET SIDEN HUN FORSVANT: Politiet har etterforsket saken helt siden Alma Gabriela Knutsen forsvant torsdag den 27. august - også etter at de mottok den foreløpige obduksjonsrapporten som tydet på at hun ikke var blitt utsatt vor vold. - Vi har hele tiden sett på dette som et mistenkelig dødsfall, sier etterforskningsleder Terje Skaar til Dagbladet. Foto; Roar Tolfsen / WWW.N247.NO Vis mer

I går pekte han selv ut åstedet for drapet; rett ved Søgneelva.

- Kriminalteknikere fra Agder politidistrikt har fått påvist åsted og gjort undersøkelser der. Der har de også gjort funn som underbygger mistenktes forklaring, sier Skaar.

Han vil ikke utdype hva slags funn det er snakk om, men sier at noe av det vil bli sendt til Folkehelseinstituttet og Kripos for ytterligere analyser.

Turgåer meldt seg Politiet etterlyste i går en turgåer de mener var i nærheten av Linnegrøvan den 27. august. Skaar forteller overfor Dagbladet at det i dag har meldt seg to turgåere som var på det aktuelle stedet denne dagen.

- Vi tror en av disse er den personen vi har etterlyst, sier han.

TV2 skrev tidligere i dag at den mistenkte 14 år gamle gutten tidligere har vært involvert i en skyteepisode. Skaar vil ikke bekrefte dette, men sier:

- Han har vært involvert i en voldsepisode tidligere.

Ivaretas Advokat Alf Tore Nilsen, som representerer den 14 år gamle gutten, ble kontaktet om saken klokka åtte torsdag morgen.

- Jeg har vært med ham i hele dag. Han er tatt godt vare på av ansvarlige mennesker. Han har gitt uttrykk for at han ikke ønsker å kommentere noe ut over det politiet nå har gått ut med, sier Nilsen til Dagbladet.

- Vond beskjed Lensmann Terje Pedersen i Søgne sier til Dagbladet at Alma Gabrielas familie ivaretas av kommunens kriseteam. Lensmannen har selv besøkt de pårørende i dag, og sier at de framstår som fattet.

ETTERFORSKNINGSLEDER: Terje K. Skaar, påtaleleder Agder politidistrikt.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ETTERFORSKNINGSLEDER: Terje K. Skaar, påtaleleder Agder politidistrikt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

- Men det er klart de synes det var vondt å få vite hva som skjedde med henne, sier Pedersen.

LENSMANN: Lensmann i Søgne og Songdalen politidistrikt, Terje Pedersen.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
LENSMANN: Lensmann i Søgne og Songdalen politidistrikt, Terje Pedersen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling