Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elendig år for nykommerne på Oslo Børs

Totalt har verdier for over 6,9 milliarder forsvunnet i løse luften.

Oslo Børs: Flere av nykommerne i 2014 fikk en tøff velkomst. Foto: John T.. Pedersen/Dagbladet
Oslo Børs: Flere av nykommerne i 2014 fikk en tøff velkomst. Foto: John T.. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Hele 19 nye selskaper har fått sin egen ticker og tilhørende plass på hovedindeksen eller Oslo Axess i løpet av 2014. Ikke siden 2010 har det vært like mange nye noteringer på Oslo Børs.

Milliardverdier har blitt borte Finansavisen kan i dag fortelle at de fleste selskapene har fått et tøft møte med investorene på børsen.  

Totalt har verdier for over 6,9 milliarder forsvunnet i løse luften. Hadde det ikke vært for XXL og Entra, der aksjonærene har tjent over fire milliarder, blir verditapet betydelig større.

Les også: Syv aksjer hoppet mer enn 100 prosent

Taperen har falt 82,5 prosent For flere har imidlertid timingen vært heller dårlig. Ifølge Finansavisen har det gått verst for det London-baserte olje- og gasselskapet African Petroleum, hvor aksjen har stupt utrolige 82,5 prosent.  

Tøff restrukturering Restruktureringen i Aker Solutions, der selskapet ble splittet i to separate selskaper med like mange aksjer, har heller ikke gått knirkefritt. «Nye» Aker Solutions ble notert 29. september i år, med en tilhørende markedsverdi på 19 milliarder kroner. Under tre måneder senere har aksjekursen nesten halvert seg.

Flere nyheter Myrseth: Det kan ende med en fullblods finanskrise
Slik ser kalenderen for de ultrarike ut i 2015