Elendig valg for Vigrid og NorgesPatriotene

Laber interesse for ytterste høyre trass turbulent valgkamp.

OMSTRIDT: NorgesPatriotenes leder Øyvind Heian måtte høre mange ukvemsord da han arrangerte en motdemostrasjon til en markering mot muslimhets på Grønland i Oslo i mai. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
OMSTRIDT: NorgesPatriotenes leder Øyvind Heian måtte høre mange ukvemsord da han arrangerte en motdemostrasjon til en markering mot muslimhets på Grønland i Oslo i mai. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): De to høyreekstreme partiene Vigrid og NorgesPatriotene har generert betydelig omtale av sin valgkamp, men utbyttet er magert:

Idet stemmene fra 15 av 21 Buskeruds-kommuner er talt opp, har Vigrid, som i sin tid ble grunnlagt av andrekandidat Tore Tvedt, fått skarve 174 stemmer. I 11 av 14 Vestfolds-kommuner har 177 gitt sin stemme til Øyvind Heians NorgesPatriotene.

Begge partiene, som stiller stortingsvalgliste for første gang i år, etter å ha samlet de nødvendige 500 underskriftene, har profilert seg mot elever i videregående skole, og det vakte oppsikt da Vigrid sanket 10 prosent av stemmene på Ål videregående.

Like mye omtale fikk NorgesPatriotenes leder Øyvind Heian da han ble fysisk angrepet under debatter både i Tønsberg og Larvik.

All oppmerksomheten mobiliserte imidlertid langt fra tilstrekkelig antall velgere til at ytterste høyre blir representert på Stortinget i kommende periode.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer