Elev (10) seksuelt trakassert av lærer

Denne uka erkjente en kvinnelig lærer i Sverige straffskyld for å ha seksuelt trakassert en ti år gammel elev. I en melding skrev hun at hun elsket tiåringen.

MELDINGER: Lærerinnen har erkjent å ha sendt og mottatt meldinger fra eleven. Foto: Politiet
MELDINGER: Lærerinnen har erkjent å ha sendt og mottatt meldinger fra eleven. Foto: Politiet Vis mer
Publisert

Denne uka møtte en lærerinne i retten i Sverige tiltalt for seksuell trakassering mot en ti år gammel elev. Rettssaken ble avsluttet torsdag, og det er ventet at dommen vil være klar i slutten av februar.

Det er svenske Expressen som omtaler saken.

Politiet mener at kvinnen i perioden august 2017 til mai 2018 har sendt et stort antall meldinger til tiåringen, som har vært egnet til å krenke hans seksuelle integritet. Politiet mener også at kvinnen skal ha kysset og befølt gutten, samt bedt ham om å ta på henne.

Kvinnen erkjenner straffskyld for seksuell trakassering, men nekter for å ha utsatt gutten for overgrep.

- Hun har erkjent at hun har sendt og mottatt meldinger fra ham. Men hun nekter for påstandene om at det skal ha vært noen form for fysisk kontakt, sier kvinnens forsvarer, Henrik Lindblom, til Expressen.

SJALUSI: Kvinnen uttrykte sjalusi overfor gutten. Foto: Politiet
SJALUSI: Kvinnen uttrykte sjalusi overfor gutten. Foto: Politiet Vis mer

Meldinger

Kvinnen hadde jobbet ved skolen i flere år da hun innledet meldingsutveksling med eleven. Ved flere tilfeller hadde rektor og lærere ved skolen uttrykt at hun kom for nær elevene sine.

I etterforskningsmaterialet, som Dagbladet har fått tilgang på, går det fram at læreren kommuniserte med eleven som om han skulle ha vært kjæresten hennes.

«Jeg håper virkelig at det forblir deg og meg for alltid. Du og jeg mot verden. Jeg elsker når du ler, jeg elsker å se på deg. Jeg vil gjøre deg glad og lykkelig. Jeg vil gi deg alt. Alt. Jeg blir sjalu rett som det er. Jeg forsøker å ikke bli det. Men jeg vil ha deg for meg selv. Jeg er så redd for at du skal foretrekke NN eller NN eller hvem som helst, og ikke ville være med meg mer. Og da blir jeg sjalu, og det er slemt, men det er så vanskelig. Jeg elsker deg, skrev kvinnen og la til hjerter.»

I en annen melding uttrykte hun sjalusi.

«Hvorfor kontakte du meg ikke i det hele tatt? Ikke én gang. Du skrev at vi skulle sende tekstmeldinger, men du tok ikke kontakt. Jo, du skrev ferdig, men ikke noe mer. Du kunne ha forsøkt å nå meg igjen.»

SAVN: Kvinnen uttrykte at hun savnet gutten kort tid etter at hun hadde fått sparken. Foto: Politiet
SAVN: Kvinnen uttrykte at hun savnet gutten kort tid etter at hun hadde fått sparken. Foto: Politiet Vis mer

Bønner

Da foreldrene varslet om upassende meldinger fra læreren til eleven i mai 2018, fikk kvinnen sparken. Expressen skriver at kvinnen besvimte da hun ble konfrontert med saken av skolens rektor.

Deretter begynte hun å skrive bønner på Svenska kyrkans hjemmesider daglig, ifølge Expressen. 14. mai 2018 uttrykte hun anger:

«Takk gud for at du stoppet meg. Jeg ber deg om at hele sannheten ikke kommer fram. La det her være det verste. La ham ikke fortelle. Vær så snill å la ham holde alt hemmelig. Jeg ber! Vær så snill!»

Etter hvert begynte hun å uttrykke savn:

«Gud, jeg savner ham. Jeg savner ham så mye at det gjør vondt. Hvorfor er det slik? Min familie skal være det viktigste! Ikke ham! Tre uker har det gått siden sist jeg så ham. Jeg må se ham igjen. Vær så snill å la meg få se ham.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer