Elev (15) stukket ned i grupperom

På skole i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Stikkingen skjedde på Hauketo skole i Oslo litt før klokka 09 i dag morges.

- Det har vært slagsmål mellom to elever inne i et grupperom, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Britt Homb-Døvigen.

En tavle ble knust under slagsmålet. Den ene eleven stakk den andre i magen med en skarp bit av tavla.

- Det var flere vitner til stede, sier Homb-Døvigen.

Munnhuggeri utartet

Eleven som ble stukket, er brakt til Ullevål sykehus. Han var ved bevissthet, men blødde fra et sår i magen. Både guttens foreldre og skolens rektor fulgte med til sykehuset. Eleven som stakk, er tatt hånd om av politiet.

- Det var to elever som vanligvis ikke er uvenner, sier tidligere rektor Tore Fagerhus til Dagbladet.no. Hauketo skole er en ungdomsskole med 350 elever på tre klassetrinn. De to guttene er begge 15 år gamle og går i samme klasse.

- Det var et munnhuggeri på et lite plan som utviklet seg til slåsskamp. Den ene eleven ble slengt inn i tavla slik at tavla sprakk og tok deretter en bit av tavla og stakk medeleven, sier Fagerhus.

Han betegner episoden som tragisk. En lærer kom inn i grupperommet under krangelen, men rakk ikke å gripe inn før stikkingen var et faktum.

- Det var ikke en lærer til stede da munnhuggeriet startet, men en mannlig lærer kom til etter hvert. Det gikk voldsomt fort da tavla sprakk og gutten ble stukket, sier den tidligere rektoren.

Politiet og skolen snakker nå med de andre guttene som var til stede i grupperommet. Deretter vil de andre elevene bli orientert om hendelsen.

DRAMATISK: På Hauketo skole ble en elev stukket i magen av en medelev. Våpenet som ble brukt, var et fragment fra en tavle som ble knust i basketaket. Foto: Hauketo skole