Elev (18) kastet bombe inn i klasserom

58 tenåringer skadd på japansk skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 18 år gamle skoleeleven skapte panikk da han kastet den hjemmelagde bomba inn i et klasserom fullt av ungdommer på Hikari videregående skole i byen Yamaguchi i det sørlige Japan i dag.

Eksploderte i flammer

Den 20 centimeter høye beholderen, som var fylt med krutt og ulike gjenstander, ble kastet inn like ved lærerens pult. Så eksploderte den i flammer med et høyt brak og sendte et regn av glasskår ut over elevene.

Til sammen 58 elever ble skadd, melder nyhetsbyrået AP.

De skadde er alle er 17 eller 18 år. Elevene ble fraktet til to nærliggende sykehus, og 17 av ungdommene er lagt inn for behandling. Minst én er alvorlig skadd som følge av kuttskader i beina og magen. De fleste andre slapp unna med mindre kutt og skrammer.

Av de 58 skadde satt 37 i klasserommet der bomba gikk av. Resten satt i naborommet og måtte få behandling for sjokk og for hørselsproblemer på grunn av det høye smellet.

- Vi ville aldri trodd at en av våre elever ville ta med seg noe så farlig på skolen, sier skolens rektor Yukio Hironaka til AP.

Skolen sendte alle elevene som ikke var involvert i hendelsen, hjem. Ledelsen kaller nå inn til krisemøte mellom lærerne og foreldrerepresentanter.

Pågrepet

Den mistenkte 18-åringen er avgangselev ved skolen. Hans vanlige klasserom ligger vegg i vegg med rommet han skal ha kastet bomben inn i.

Rektor beskriver gutten som en flittig elev som aldri skulker og har karakterer over gjennomsnittet. Japanske medier siterer imidlertid medelever på at gutten var en einstøing som ikke engang svarte når lærerne spurte om noe.

18-åringen ble tatt hånd om like etter eksplosjonen. En mannlig lærer som løp til stedet, kastet seg over gutten.

Kort tid seinere ble 18-åringen overlatt til politiet, som trolig vil sikte ham for legemsbeskadigelse. Politiet har startet innledende avhør, men så langt har de ikke avdekket noe konkret motiv for bombeangrepet, melder AP.

Ifølge den japanske tv-stasjonen NHK skal han imidlertid ha fortalt at han hadde et dårlig forhold til noen av elevene i det andre klasserommet og at han var ute etter å skade disse.

Dette er ikke første gang at japanske skoler omtales på grunn av voldsangrep. I februar knivstakk og drepte en 17 år gammel gutt sin tidligere lærer i Osaka. I juni i fjor drepte en 11 år gammel jente en klassekamerat.