Elev (21) pågrepet

For å ha tent på en medelev (19).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 21-årige eleven ble pågrepet og siktet av Oslo-politiet tirsdag ettermiddag, skriver Aftenposten.no. Mannen er siktet for å ha tent på en medelev ved Sogn videregående skole mandag i forrige uke.

- Det er forferdelig leit når noe slikt skjer, sier fungerende rektor Toril Slaatto Christie til Dagbladet.no.

Billakk

De to elevene jobbet sammen på billakken, får Dagbladet.no opplyst. Rektor Christie vil ikke kommentere om de har hatt problemer med disse elevene tidligere.

- Men det har ikke kommet noen opplysninger til ledelsen om at det har pågått mobbing. Det får etterforskningen eventuelt vise. Saken blir nå etterforsket, og det blir ikke riktig av meg å si noe i denne fasen, sier Christie.

21-åringen er nå hos Oslo-politiet.

- Han er siktet for grov vold med særlig farlig redskap under særdeles skjerpede omstendigheter, opplyser politioverbetjent Finn Abrahamsen overfor Aftenposten.

Alvorlig

Politiet vurderer nå om de skal foreta en varetektsfengsling eller ikke. Avgjørelsen vil mest sannsynlig bli tatt i morgen tidlig, opplyser Abrahamsen til Dagbladet.no.

19-åringen som ble påtent, ligger under overvåkning på sykehus. Han skal ha store forbrenningsskader.

Det var forrige mandag at påtenningsepisoden fant sted på Sogn videregående skole i Oslo. Ifølge Aftenposten, skal to elever ha sprutet antennelig stoff på hverandre. Deretter havnet 19-åringen på sykehus med kraftige forbrenningsskader. Politiet analyserer nå hviket stoff elevene skal ha kastet på hverandre.

- Elevene er såpass gamle at vi ser på dette som svært alvorlig, sier Abrahamsen.

Mobbing

Politiet undersøker nå om hendelsen dreier seg om en mobbesak. Kilder VG har snakket med, sier at eleven har blitt mobbet tidligere.

- Vi gjennomfører avhør nå, og det er for tidlig i prosessen å si hva som egentlig har skjedd. Men mobbing er et moment vi ser på. Det er absolutt et motiv, sier Abrahamsen til Dagbladet.no.