Elev alvorlig skadd i snøskred i Finnmark

Eleven som ble tatt av ras i Finnmark torsdag, ble alvorlig skadd. Snøskredet gikk i Langfjorden ved Alta og tre personer ble truffet.

En folkehøyskoleklasse på 14 personer var topptur med en lærer i området da skredet gikk, selv om NVE på forhånd hadde sendt ut rødt varsel om stor skredfare i området.

En kvinne på 20 år ble skadd av skredet og fløyet til sykehuset i Hammerfest. Tilstanden er hennes er alvorlig, men stabil, opplyser Finnmarkssykehuset torsdag kveld.

Rektor ved folkehøyskolen, Henning Iversen, utdyper at det dreier seg om en alvorlig skade i armen.

- Det er et alvorlig brudd i armen, og hun må opereres i kveld. Men det er ikke en alvorlig skade; hun kan bli helt frisk igjen, sier han til iFinnmark.

Redningsleder Olav Bjørgaas i Hovedredningssentralen opplyste tidligere torsdag at til sammen tre personer ble truffet av snømassene. Ingen av dem ble begravd i snøen, men 20-åringen trengte hjelp og ble hentet av Sea King-helikopter.

De to andre kom seg løs fra snømassene på egen hånd, og ble hjulpet ned av politi og røde kors sammen med resten i turfølget.

- De ble transportert ned til vei og tatt hånd om av helsepersonell, sier operasjonsleder Lars Rune Hagen i Finnmark politidistrikt til NTB.

Innsatsleder Steinar Aas Andersen i Finnmark politidistrikt sier til NRK at alle i turfølget hadde skredsøkere, skredsendere og søkestenger.

(NTB)