Elev alvorlig skadd i snøskred i Finnmark

Eleven som ble tatt av ras i Finnmark torsdag, ble alvorlig skadd. Snøskredet gikk i Langfjorden ved Alta og tre personer ble truffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En folkehøyskoleklasse på 14 personer var topptur med en lærer i området da skredet gikk, selv om NVE på forhånd hadde sendt ut rødt varsel om stor skredfare i området.

En kvinne på 20 år ble skadd av skredet og fløyet til sykehuset i Hammerfest. Tilstanden er hennes er alvorlig, men stabil, opplyser Finnmarkssykehuset torsdag kveld.

Rektor ved folkehøyskolen, Henning Iversen, utdyper at det dreier seg om en alvorlig skade i armen.

- Det er et alvorlig brudd i armen, og hun må opereres i kveld. Men det er ikke en alvorlig skade; hun kan bli helt frisk igjen, sier han til iFinnmark.

Redningsleder Olav Bjørgaas i Hovedredningssentralen opplyste tidligere torsdag at til sammen tre personer ble truffet av snømassene. Ingen av dem ble begravd i snøen, men 20-åringen trengte hjelp og ble hentet av Sea King-helikopter.

De to andre kom seg løs fra snømassene på egen hånd, og ble hjulpet ned av politi og røde kors sammen med resten i turfølget.

- De ble transportert ned til vei og tatt hånd om av helsepersonell, sier operasjonsleder Lars Rune Hagen i Finnmark politidistrikt til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer