Elev drapstruet lærer

Den 14 år gamle eleven skulle hevne en kamerat. Det endte med vold, hærverk og drapstrusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Meget lite trivelig, sier rektor Eivind Stillingen ved Søndre Modum ungdomsskole til Drammens Tidende. I forrige uke toppet konfrontasjonen mellom den 14 år gamle eleven og læreren i 50-åra.

Det hele begynte med at den 14 år gamle eleven skal ha tilbudt seg å «ordne opp» for en kamerat som hevdet at læreren hadde slått ham. Senere viste det seg at det ikke var sant.

Under den første konfrontasjonen for halvannen uke siden skal læreren ha blitt sparket og truet på livet i fleres påsyn.

Torsdag fikk eleven beskjed om at han ville bli utvist fra skolen i tre dager. Det er den strengeste straffen en skole kan gi en elev.

Det ble ikke nevneverdig godt mottatt. Eleven skal ha anklaget læreren for å ha fått ham utvist. I fullt raseri ble et bilde i en korridor knust og et dørhåndtak sparket av. Deretter banet eleven, ifølge DT seg gjennom skolegården med kurs for lærerens bil. Den ble tildelt et kraftig spark i siden, resultatet ble en solid bulk.

Eleven er politianmeldt, og kan bli presentert med regninga for hærverket. Læreren har ikke valgt å sykmelde seg, til tross for at han er sterkt preget av hendelsene.

Saken har rystet skoleledelsen, men er ikke enestående ved Søndre Modum ungdomsskole. Elever har skjelt ut lærere etter noter, og flere lærere har måttet sykmelde seg etter konfrontasjoner med elevene.