Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elev fikk marihuana av lærer

- Bare lovlige urter, sier læreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En lærerassistent ved Ølen videregående skole i Vindafjord har i politiavhør tilstått at han ved to ulike tilfeller har gitt marihuanasigaretter til en elev han hadde læreransvar for, skriver Grannar.no.

Den mannlige assistentlæreren er i 40-årene, og ble ansatt ved Ølen videregående skole etter nyttår. Nå har læreren sagt opp sin stilling.

Dagbladet.no har snakket med den aktuelle læreren som nekter for å ha gjort noe ulovlig.

- Denne ungdommen var ute etter rusmidler til helga. Jeg ga ham i stedet 25 kapsler med helsekostpreparatet Eye Q. Dette er helt ufarlig, selv om eleven i politiavhør har sagt at det er sterkere enn amfetamin, sier vedkommende til Dagbladet.no.

- Har du ikke tilstått å ha gitt eleven marihuanasigaretter, slik lokalavisa hevder politiet sier?

- Jeg ga eleven to urtesigaretter som på ingen måte vil rammes av norsk narkotikalovgivning. Det kommer prøvene til å vise, framholder mannen.

- Hva slags urtesigaretter er det snakk om?

- Det er udefinerbart, sier han.

Lensmann i Vindafjord, Ingvar Gjærde, sier til Grannar at det er skjerpende omstendigheter ettersom det handler om tillit i systemet, mellom en lærer og en elev.

Siden læreren har tilstått, vil det bli avsagt dom i forhørsretten.

Sverre Molnes fungerer som rektor ved Ølen videregående skole. Han poengterer at overleveringen av de narkotiske stoffene har skjedd utenfor skoletida. Samtidig understreker han at skolen ser på det som har skjedd som svært alvorlig.

Lærerene og elevene ved Ølen videregående skole ble informerte om narkotikaarrestasjonen i dag.

<B>MARIHUANA</B>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!