Elev ga lærer hasjkake – må i fengsel

En elev ved en videregående skole er dømt til 21 dagers etter at han ga læreren sin et stykke hasjkake. Læreren måtte til sykehus etter å ha spist kaken.

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den dømte 20-åringen var elev ved Meldal videregående skole i Trøndelag da han 14. juni i fjor hadde med seg hasjkake på skolen. Han bød læreren på et stykke, og etter å ha spist det, ble hun uvel og måtte kjøres til Orkdal sykehus i ambulanse.

Sør-Trøndelag har funnet den unge mannen skyldig i kroppskrenkelse og dømt ham til 21 dagers fengsel, skriver Adresseavisen.

Retten legger vekt på krenkelsen som ligger i å lure noen til å innta narkotiske stoffer og påpeker at det ikke er mulig å forutsi hvordan vedkommende vil reagere. Læreren har forklart at hun ble svimmel og uvel. Hun ble redd og fryktet at hun hadde fått hjerteinfarkt eller slag, har hun forklart. På sykehuset ble det tatt urinprøve som påviste THC, det aktive stoffet i cannabis og hasj.

Sør-Trøndelag tingrett er ikke i tvil om at eleven handlet med viten og vilje, men tror ikke han ønsket å påføre læreren skade. De to skal ha hatt et godt forhold, og det var ingen konflikt mellom dem.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer