- SLÅTT OG SPARKET: En elev skal ha slått og sparket en lærer ved en videregående skole i Fredrikstad. Læreren er sendt til legevakta. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
- SLÅTT OG SPARKET: En elev skal ha slått og sparket en lærer ved en videregående skole i Fredrikstad. Læreren er sendt til legevakta. Foto: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer

Elev overtalt til å melde seg etter å ha sparket og slått lærer

- Dette er en alvorlig sak, sier rektor til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En lærer ved en videregående skole i Fredrikstad er sendt til legevakten etter å ha blitt slått og sparket i hodet av en elev i slutten av tenåra. 

Det bekrefter Østfold-politiets operasjonsleder Villy Meier overfor Dagbladet. 

- Det er en elev som har vært litt stygg mot en lærer. Foranledningen for det hele har vi ikke kjennskap til, men han skal ha slått og sparket læreren gjentatte ganger i ansiktet og hodet, sier Meier. 

Stakk fra stedet Politiet fikk inn melding om hendelsen i 11.15-tida mandag. Eleven har stukket fra stedet. 

- Vi jobber nå med å prøve å finne ut hvor han er, sa Meier til Dagbladet tidligere i dag.

Litt før klokka 15 ble det klart at eleven har meldt seg for politiet.

- Vi har nå kontroll på eleven. Vedkommende sitter på politistasjonen i Fredrikstad og vil bli avhørt i ettermiddag, sier Meier til Dagbladet.

- Meldte eleven seg selv?

- Med litt forbehold. Vi hadde telefonisk kontakt med vedkommende og oppfordret personen til å melde seg. Det gjorde vedkommende til slutt.

Skjedde på verksted Rektor ved skolen bekrefter hendelsen overfor Dagbladet.

- Dette er en veldig alvorlig sak, sier rektor.

Hun forteller at de to var på et verksted på skolen da hendelsen fant sted. 

- Jeg kan ikke gi ut andre detaljer annet enn at det har vært en episode som vi behandler nå. Vi har vært i kontakt med politiet. Vi kan ikke gå inn i detaljer nå, men vi prøver å ta hånd om læreren. Det er en elev som har slått læreren - dette er en alvorlig sak, sier rektor. 

Ifølge rektor er læreren tatt hånd om av helsepersonell. 

- Læreren har fått slag mot hodet. Han er sendt til legevakten. Det skjedde i verkstedet, og læreren fikk hjelp av en kollega. Vi har nettopp avsluttet med politiet.