Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elev truet med å voldta lærer

En skoleelev (15) er dømt for å ha sex-trakassert sin kvinnelige lærer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Oslo tingrett truet tiendeklassingen med å voldta læreren, samtidig som han kom med en rekke obskøne og nedsettende karakteristikker av kvinnen.

Eleven skrek blant annet hore til henne flere ganger, og stavet ordet, før han fortalte at hun kunne ha oralsex med ham.

-  Jeg skal også voldta din datter. Jeg vet hvem hun er, og hvor hun bor, fortsatte 15-åringen.

Etter dette brøt læreren sammen i skolegården.

-  Jeg ble svært redd, forklarer hun.

Ble sint

I tingretten er 15-åringen dømt til 89 timers samfunnstjeneste med ei gjennomføringstid på 150 dager. I straffen er det inkludert et tilfelle av vold mot en passasjer på T-banen mellom Stortinget og Majorstua.

Det var 16. mai i år at 15-åringen reiste seg opp for å forlate klasserommet. Da læreren ville vite hvorfor, ble hun ignorert. Ifølge læreren kastet eleven en penn mot henne på vei ut.

-  Jeg var irritert, fordi læreren ville å stoppe meg, har 15-åringen forklart.

Læreren forsøkte å kontakte skolens ledelse, men fikk ikke svar. Deretter gikk hun ut av klasserommet, og møtte 15-åringen i skolegården. Læreren fortalte blant annet at hun skulle skrive rapport på eleven, og at han var utvist for den aktuelle timen.

Terapi

Ifølge 15-åringen ble han forbannet, fordi han mente læreren overdrev.

-  Jeg skrek til henne, og kalte henne diverse ting, men jeg truet aldri med voldtekt, verken av læreren eller dattera, har gutten forklart.

Ifølge dommen har 15-åringen hatt en trist barndom med lite støtte og kjærlighet fra sin mor, mens faren har hjulpet til så godt han har kunnet.

Gjennom skolen har han fått henvisning til psykolog.

-  Vi oppfatter at han gjennom disse samtalene har fått bearbeidet noe av det han synes er leit i livet sitt, skriver dommerne.

Tingretten legger i dommen opp til at det i samfunnsstraffen bør inngå et sinnemestringsprogram, som kan gi eleven større innsikt i sine egne aggressive reaksjoner.