Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eleven måtte slå av mobilen - slo læreren

Da en 16-årig elev fikk beskjed av læreren om å slå av mobiltelefonen sin, reagerte han med å slå ham ned. I går ble den 16-årige gutten siktet for flere kriminelle handlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Læreren føler seg selvfølgelig opprørt, og er sjokkert over å bli slått av eleven.

- Dette har skapt frykt på skolen, og både elever og lærere er overrasket over at noe slik kan skje, sier Ragnvald Thilesen, skolesjef i Oslo.

Hva som skjer videre ved skolen etter denne episoden er ikke klart ennå.

- Vi må se på hvilke tiltak vi skal sette i verk, sier Thilesen.

Den siktede 16-åringen har en rekke uoppgjorte saker bak seg. Etter at han slo sin egen lærer, ble frykten for gjentakelse så stor at politiet bestemte seg for å framstille ham for varetektsfengsling i Oslo forhørsrett i dag.
Han har bare vært elev ved skolen i 2- 3 måneder. Etter hendelsen på Bjøråsen skole på Romsås i Oslo i går, ble to 16 år gamle gutter tatt hånd om. Den ene gutten skal ha slått læreren i fjeset og i brystet, den andre skal ha vært til stede og truet læreren samtidig. Gutten som framsatte trusler, ble sluppet av politiet i går ettermiddag.

- Etter det vi har forstått skal læreren ha bedt 16-åringen om å slå av mobiltelefonen. Da slo han tilbake, sier politiførstebetjent Geir Tøråsen ved Stovner politistasjon til Dagbladet.
Læreren skal ikke ha blitt alvorlig skadd av slaget, men anmeldte gutten straks etter episoden på Bjøråsen skole.

- Slik vi ser dette, er det en legemsfornærmelsessak. Men det er spesielt at dette skjer på en skole, sier Tøråsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media