Elevene fikk sex-brev av rektor med hjem

«Jenter selger sex i skoletiden», skriver rektoren ved ungdomsskolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange elever og foresatte fikk seg nok en aldri så liten overraskelse forrige mandag, da rektoren ved skolen sendte et brev med hjem til alle elevene ved ungdomstrinnet på Kråkstad- og Skotbu skoler i Ski kommune.

Der forteller rektoren at det foregår sexhandel i skoletida, skriver Østlandets blad som først omtalte saken.

Går fra klasse til klasse I brevet sto det:

«Til foreldrene på ungdomstrinnet. Skolen har fått melding fra en pålitelig kilde om at jenter på ungdomstrinnet selger sex til gutter i skoletida. Hvem det gjelder og i hvor stort omfang vet skolen lite om. Dette har vært drøftet med helsesøster, som igjen har tatt det opp på helsesøsterteamet i kommunen. Vi har bestemt at rektor og helsesøster skal gå rundt i klassene på ungdomstrinnet mandag 7. mai og snakke om at vi har fått vite at dette foregår, at vi ser svært alvorlig på det, og at dette ikke må forekomme. Vi ber om at dere snakker med deres barn hjemme. Hvis det kommer fram opplysninger som skolen og/eller helsesøster bør vite om, så håper jeg dere tar kontakt. Marit Rismyhr, rektor.»

- Sprer mistanke Avisa har vært i kontakt med foreldre som reagerer kraftig på det spesielle brevet.

- Her kommer skolen med svært alvorlig beskyldninger mot elever som er i alderen 12-13 til 16 år, og under den seksuelle lavalder. Er det nødvendig å la alle ungdomsskoleelever få mistanken rettet mot seg med et slikt brev, sier en far som ønsker å være anonym.

Taus Rektoren har i ettertid avslått å gi noe kommentar om det uvanlige brevet til avisa.
Men kommunalsjef Jan Willy Mundal uttaler til Østlandets blad at han mener saken er riktig håndtert.

- Jeg har blitt informert om at det foreligger en påstand om påstått sexsalg i skoletiden og at skolens ledelse mener at det er kommet fra en pålitelig kilde. Da er det vår plikt til å bringe informasjonen videre til elevenes foresatte, sier han. 
 
Da Dagbladet tok kontakt med skolen, ønsket ikke ledelsen å kommentere saken ytterligere.

- Vi har sendt ut et brev til foreldrene, og utover det vil vi ikke kommentere saken. Vi hadde ikke lyst til at dette skulle blåses opp, men det har det nå blitt, sier rektor ved skolen, Marit Rismyhr.