Elevene innelåst i hele dag

Frykter at drapsmannen kan slå til igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutt knivdrept på vei til skolen

Knivdrapet skjedde rett utenfor vinduet til Cecilia Båge Christensen som bor i tredje etasje i det nybygde boligområdet i sentrum av Linköping.

Hun våknet halv åtte i dag tidlig av at en kvinne skrek om hjelp. Da hun kikket ut av vinduet så hun to mennesker ligge på bakken noen meter fra hverandre.

Bertil Bridfelt og hans kone befant seg på åstedet noen minutter etter at overfallet hadde funnet sted.

- Gutten lå helt utslått på ryggen. Han var blodig i ansiktet. Men kvinnen var ved bevissthet og pratet med noen mennesker, sa han til Expressen.se.

Panikkstemning

Elever på to skoler i sentrum av Linköping ble holdt innedørs i hele morgen, i frykt for at morderen skal komme seg inn på skoleområdet og forårsake ytterligere dødsfall.

Den åtte år gamle gutten var elev ved Tunvallaskolan og hans 12-år gamle søster går på Fridtunaskolan. Begge skolene ligger bare noen få kvartaler unna drapsstedet.

Skoledagen skulle ha startet klokken 08.10 i dag tidlig. Politiet fikk melding om knivstikkingen 07.55, så det er all grunn til å tro at den drepte gutten var på vei til skolen da han ble overfalt.

Ifølge Expressen.se ble det gjennomført et møte ved lunsjtider med samtlige elever på begge skolene for å gå gjennom og forsøke å bearbeide tragedien.

- Barna er redde og lei seg. En del gråter. Vi lar barna ringe sine foreldre slik at de kan avtale henting senere i dag, fortalte talskvinnen for skolene, Britt-Marie Sandström til Expressen.se.

Leter etter spor

I formiddag var det fortsatt uklart hva som hadde hendt og politiet gjennomførte en dør til dør-aksjon i nabolaget for å samle inn mulige vitneobservasjoner.

Dobbeltmorderen blir betegnet som meget farlig og svensk politi valgte å gå ut med advarsel til byens innbyggere.

- Det er all grunn for publikumet til være bekymret. Det finnes en åpenbar grunn til å utvise forsiktighet i området, sa førstebetjent Lars Delskog ifølge Aftonbladet.se.

<B>TROR DE HAR FUNNET DRAPSVÅPNET:</B> Politiet fant en springkniv i Åsgaten der overfallet fant sted.
<B>ER PÅ JAKT ETTER EN MANN I 20-ÅRENE: Store politistyrker har blitt satt inn for å løse denne drapssaken.