- Elevene må lære kritisk tenkning i grunnskolen

- Like viktig ferdighet som lesing, skriving og matte, mener Ap-utvalg.

KUNNSKAP OG VERDISKAPNING: Ap-representant Jette Christiensen har sammen med LO-nestleder Hans Christian Gabrielsen ledet Ap-utvalget om kunnskap og verdiskapning. - Vi har sett på kunnskapskjeden som et hele, og forslaget vårt et forsøk på å tette hullene i kjeden, sier Christensen.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KUNNSKAP OG VERDISKAPNING: Ap-representant Jette Christiensen har sammen med LO-nestleder Hans Christian Gabrielsen ledet Ap-utvalget om kunnskap og verdiskapning. - Vi har sett på kunnskapskjeden som et hele, og forslaget vårt et forsøk på å tette hullene i kjeden, sier Christensen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagens skole skal lære elevene grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving, regning, muntlig formuleringsevne og mestring av digitale verktøy.

Et Ap-utvalg ledet av stortingsrepresentant Jette Christensen og LO-nestleder Hans Christian Gabrielsen foreslår nå at det innføres en sjette ferdighet: Evne til kritisk tenkning.

- Kritisk tenkning er avgjørende for å klare å være et opplyst og selvstendig menneske - og en forutsetning for et velfungerende demokrati og en viktig ferdighet i et kunnskapssamfunn, heter det i rapporten «Muligheter i omstilling. Politisk dokument om kunnskap og verdiskapning» som legges fram i morgen.

Må lære kildekritikk - Evne til kritisk tenkning må ligge over alle fagene som en paraply. Utviklingen er slik at vi må ta indiviuelle valg tidlig. Vi må sortere informasjon og derfor lære kildekritikk tidlig, forklarer Jette Christensen.

Hun understreker at skolen også i dag lærer elevene kritisk tenkning. Men ved å sette det opp som et ferdighetsmål sammen med lesing, skriving og matte, blir det arbeidet som allerede gjøres, opphevet og understreket, mener hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer