Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elevene skal få pengene tilbake

Reisekassa gikk til kommunen. Nå skal ordfører ordne opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hønefosselevene som i går fikk beskjed om at kommunen hadde tømt reisekassa deres har i dag fått en gledelig nyhet. Ordfører Kjell B. Hansen beklager det hele, og lover å føre pengene tilbake, skriver Ringblad.no

- Klokken 11.30 fikk vi beskjed fra ordføreren om at pengene skulle komme tilbake. Jeg var inne og leste opp brevet til elevene i dag tidlig, og de ble kjempefornøyde, sier rektor Erling Fodnæss til Dagbladet.no.

- Stemningen snudde totalt om, fra de verste ukvemsord i går til jubel i dag, sier Fodnæss.

Tur likevel

De 21 elevene ved Gamle Ullerål ungdomsskole har jobbet to dager i uka i hele år og tjent opp 60 000 kroner til reiser. Pengene sto på en kommunal konto, og da Ringerike kommunes årsregnskap viste underskudd ble elevenes penger hentet inn for å redusere de røde tallene. Dermed så det mørkt ut for elevenes reiseplaner.

- Vi skulle egentlig dra til Hemsedal, men det ble det ikke noe av siden de tok pengene, sa 13 år gamle Martine Rønneberg i går kveld.

I dag kan hun fortelle at det likevel kan bli tur. Etter at rektor leste opp brevet fra ordføreren har elevene igjen tatt fatt på planleggingen.

- Vi ble veldig glade, det ble mye prating etterpå, sier 13 år gamle Martine Rønneberg til Dagbladet.no.

FÅR REISE LIKEVEL: Elevenes reisekasse med 60 000 oppsparte kroner forsvant inn i en slunken kommunekasse. I dag lover ordføreren at pengene skal betales tilbake. Foto: Ringerike kommune
FÅR REISE LIKEVEL: Elevenes reisekasse med 60 000 oppsparte kroner forsvant inn i en slunken kommunekasse. I dag lover ordføreren at pengene skal betales tilbake. Foto: Ringerike kommune Vis mer

Etter påske blir det tur for hele skolen.

- Vi har ikke turt å planlegge noe siden pengene var borte, men nå kan vi begynne å se framover. Nå rekker vi snøen i Norefjell også, sier Fodnæss.

I første omgang blir det skiferie, og til sommeren håper skolen å få en tur til utlandet.

Ny ordning

Fodnæss har ikke fått en konkret dato for når pengene skal være tilbake på konto, men han er trygg på at de kommer.

- Vi har ikke fått pengene på konto ennå, men jeg regner med at de vil komme i neste uke. Når ordføreren sier vi skal få de tilbake stoler jeg på at det skjer raskt.

- Pengene må bevilges fra kommunebudsjettet, men jeg skulle likt å se den politikeren som tør å ikke betale tilbake disse pengene nå, sier Fodnæss.

- Nå gjenstår det å få til en ordning så vi slipper dette neste år. Pengene må kunne følge elevene gjennom skoleåret, ikke kalenderåret, og det er vi i ferd med å få til nå. De siste dagene har ført til at vi er nærmere en ordning. Det er jo ingen ting som er så ille at det ikke er godt for noe, er det ikke noe som heter det?

image: Elevene skal få pengene tilbake
LOVER PENGER: Ordfører Kjell B. Hansen i Ringerike lover at elevene skal få tilbake de 60 000 kronene de har jobbet for.
FORNØYD: Martine Grønneberg (13) og de andre elevene får likevel reise på skoletur.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media