SØRGER: Skoleelever samlet i sorg utenfor den tyske skolen Joseph-König-Gymnasium. 16 elever og to lærere fra skolen var om bord Germanwings-flyet som styret i Frankrike. Foto: EPA/MARCEL KUSCH / NTB Scanpix
SØRGER: Skoleelever samlet i sorg utenfor den tyske skolen Joseph-König-Gymnasium. 16 elever og to lærere fra skolen var om bord Germanwings-flyet som styret i Frankrike. Foto: EPA/MARCEL KUSCH / NTB ScanpixVis mer

- Elevene var 15 år og yngre

Tysk skoleklasse om bord på ulykkesflyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utdanningsminster Sylvia Löhrmann bekrefter at en tysk skoleklasse var om bord i Germanwingsflyet som styrtet i de franske alpene tidligere i dag.

En skoleklasse på 16 elever og to lærere var på vei hjem til Haltern am See etter å ha vært på utveksling ved Gotia-instituttet utenfor Barcelona.

Ordfører i den spanske byen Llinars del Vallés, hvor elevene var på utveksling, bekrefter at 16 elever var i byen på utveksling i en uke.

MØRKESTE: - Dette er den mørkeste dagen i byens historie, sier ordføreren i Haltern am See. Foto: REUTERS / Kirsten Neumann / NTB Scanpix
MØRKESTE: - Dette er den mørkeste dagen i byens historie, sier ordføreren i Haltern am See. Foto: REUTERS / Kirsten Neumann / NTB Scanpix Vis mer

- Det var 16 barn og to lærere som var der i en uke. Det er barn i alderen femten år og yngre, forteller ordfører Marti Marti Pujo til den franske avisa La Provence.

- De dro i dag morges, og noen av lærerne de hadde her kjente igjen tidspunktet for flyet, flynummere og navnet på selskapet, sier ordføreren videre - og legger til at vertsfamiliene for de tyske barna er i sjokk etter nyheten.

Barna var elever ved Joseph-König-Gymnasium i Haltern am Zee - en liten by med 5000 innbyggere mellom Düsseldorf og Dortmund.

Det blir i kveld åpen kirke i den tyske byen, hvor elever og pårørende kan samles og sørge.

Ordfører i Haltern am See sier at dette er den verste dagen i den lille byens historie.

- Dette er den mørkeste dagen i byens historie. Det er et sjokk for oss alle. Dette er det verste man kan forestille seg, sier ordfører Bodo Kimpel, ifølge lokalavisa i byen.