Elever angrep politiet i skolegården

To elever, ei jente på 14 år og en gutt på 15 år, ved Rosenborg ungdomsskole i Trondheim ble fredag pågrepet etter å ha angrepet to polititjenestemenn i skolegården.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er høyst sjelden at politiet må gå til det skritt å påsette så unge folk håndjern, men omstendighetene gjorde det påkrevd for å få kontroll på situasjonen, sier leder for forebyggendeavdelingen ved Sentrum politistasjon i Trondheim, Arve Nordtvedt, til Adresseavisen.

Episoden oppsto da det fredag ble fyrt opp fyrverkeri i skolegården på Rosenborg ungdomsskole. Politiet fra forebyggendegruppen var tilfeldigvis allerede på plass i forbindelse med en annen episode. Da de forsøkte å ta den 15 år gamle gutten inn på lærerværelset ble det en diskusjon som utviklet seg til slag og spark. Gutten ble til slutt ført vekk i håndjern. En 14 år gammel jente blandet seg inn. Hun ble også til slutt satt på håndjern.

Ungdommene som gikk til angrep på politiet er nå anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann. De vil bli avhørt. Barnevernet er koblet inn i saken.

Rektor Aase Müller ved Rosenborg skole vil ikke kommentere den konkrete hendelsen før hun har fått fullstendig oversikt over hva som er skjedd.

NTB