Elever blir syke av skolekjøkken-mat

Elever ved Vennesla videregående skole mener de har blitt syke fordi skolekjøkkenet bruker gammel og dårlig mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter at jeg hadde spist vafler, fikk jeg vite at melka som var brukt var fra september i fjor, forteller Mai-Linn Moseid (16) til Fædrelandsvennen.

Etter det følte hun seg svimmel og hadde vondt i magen. Da hun oppsøkte lege fikk hun høre at hun hadde symptomer på matforgiftning. Også en klassevenninne måtte til legevakten etter å ha spist mat på skolekjøkkenet.

Nå har klassen til de to jentene sendt brev til rektor ved skolen og klaget over at de må bruke gammel og dårlig mat i undervisningen.

- Vi må bruke melk som er sur og grønnsaker som er halvråtne. En kålrabi som vi nettopp brukte var som en gummiball. Det ble ikke noe god mat av den, sier Mai-Linn Moseid.

Faglærer Åge Wiggen vil ikke avvise at de to kan ha blitt syke på grunn av dårlige råvarer. Han forteller at de blant annet bruker melk som fryses ned, uten at han vil si det er noe galt med det. Både han og rektor ved skolen lover å gjøre noe med dette, dersom det viser seg at råvarene som brukes er for dårlige.

(NTB)

SYKE: Elever ved Vennesla videregående skole hevder de blir syke av maten de lager på skolekjøkkenet. Foto: SCANPIX