Elever delte ut rasistisk propaganda

Dager etter at nazi-drapet på Holmlia rystet Norge delte elever ved Eidsberg ungdomsskole i Østfold ut rasistisk propaganda i skolegården. En skoleelev er avslørt. Han hadde fått papirene han delte ut av sin far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skolen har funnet de som delte ut propagandaen, skriver avisa Øvre Smaalenene. Rektor Randi Flåøien er rystet. Skolen med 358 elever har også elever fra asylmottaket, og hun sier til Dagbladet.no at skolen reagerte raskt.

- Det som ble delt ut kom opprinnelig fra en elev. Han hadde fått det av sin far, sier Flåøien.

Hun forteller at de syntes brevet var morsomt, og at brevet ble distribuert til flere. En lærer i skolegården reagerte raskt da han ble oppmerksom på hva som foregikk.

- Vi har tatt det opp i alle klasser, sier rektor Flåøien. Hun forteller at de ikke har merket noe spesiell hets mot de rundt 10 elevene fra asylmottaket, men at det har vært episoder hvor de har fått bemerkninger om hudfarge.

Kjedebrev på Internett

Arkene som ble delt ut på Eidsberg ungdomsskole er formet som en søknad om oppholdstillatelse i Norge, og bærer logoen til justisdepartementet på toppen. Her skal du fylle ut opplysninger om hvor du kommer fra, og svaralternativene er grove. Du skal blant annet krysse av hvor mange koner du har, og om du har bil eller om den skal rappes.

Her er valgene for yrke,

'Ønsket yrke: Boms, arbeidsløs, heler, bistandsklient, etnisk playboy.'

'Søknaden' er distribuert som kjedebrev på Internett, og Dagbladet.no har fått tak i brevet.

MORO MED ASYLSØKERE: Med ti medelever fra asylmottaket i Mysen, delte flere elever ved undomsskolen ut et søkeskjema for de som vil ha opphold i Norge. Skjemaet tolkes som ren rasistisk propaganda.