Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elever innrømmer å ha tent på skolen

Deler av Lindesnes ungdomsskole ble totalskadd.

BRANN PÅ SKOLE: Det brøt ut brann på Lindesnes ungdomsskole i ettermiddag. Foto: Tommy Stensland
BRANN PÅ SKOLE: Det brøt ut brann på Lindesnes ungdomsskole i ettermiddag. Foto: Tommy Stensland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre elever har innrømmet å ha tent på en skolebygning på Vigeland i Sør-Audnedal kommune i Vest-Agder. Ingen ble skadd, men deler av Lindesnes ungdomsskole ble totalskadd.

Alle elevene ble trygt evakuert, og brannvesenet måtte sette alle kluter til for å få slukket flammene på skolen. Brannen ble meldt inn ved 15-tiden. Drøyt to timer senere var brannen i hovedsak slukket, selv om brannvesenet fortsatt ville ha vakt på stedet utover kvelden.

Operasjonsleder Atle Loven i Agder politidistrikt avviste onsdag ettermiddag spørsmål om hva som var årsaken. Senere meldte NRK at tre elever hadde innrømmet å ha tent på, og politiet i Agder bekrefter dette overfor NTB.

Skolens gymsal betegnes som totalskadd, mens øvrige deler av skolebygningen skal ha sluppet unna de verste skadene.

- Gymsalen er etter alt å dømme totalskadd, men et brannskille mellom gymsalen og det ordinære skolebygget, har trolig reddet resten av skolen, sier brannsjef i Brannvesen Sør, Jon Inge Aasen, til avisa Lindesnes.

Politiet evakuerte også et nabohus til skolen på grunn av røyken.

(NTB)

Hele Norges coronakart