Elever kan kreve ekstra undervisning

Streikerammede elever med karakterer og tellende eksamener i sikte kan kreve ekstra undervisning for å ta igjen det tapte etter streiken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det mener både arbeidsrettsekspert Henning Jakhelln, Elevombudet i Sør-Trøndelag og leder Benjamin Myrstad i Elevorganisasjonen, skriver VG.

Det er opp til hver enkelt skoleeier, altså kommunene og fylkeskommunene, å vurdere behovet for slik kompenserende undervisning, skriver Jakhelln i en juridisk vurdering av saken.

- Dersom den totale opplæringen for resten av skoleåret ikke er tilstrekkelig for å nå målene satt i opplæringsloven, har eleven krav på å få den undervisningen som skal til for å oppfylle disse målene.

Skoleeierne må på selvstendig grunnlag vurdere om det er behov for ekstraundervisning etter en streik. Dette er de forpliktet til også uten klage fra elever eller foreldre.

- Det er opp til hver enkelt kommune og fylkeskommune om de vil gi slik ekstra undervisning etter streiken. Men jeg vil så sterkt jeg kan oppfordre til dette - og at KS og kunnskapsministeren følger dette opp, sier Myrstad.

Elevombud Espen Agøy Hegge i Sør-Trøndelag mener et kutt i det lovpålagte timetallet for elever i videregående må dekkes inn senere.

- Dette bør kompenseres hvis streiken blir langvarig, slik det ser ut nå. Jeg vil oppfordre skoleeierne til å bruke de pengene de nå sparer på streiken til intensivkurs og ekstra skoletimer for elevene senere, sier Agøy Hegge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer