Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elever laget hatside mot lærer på Facebook

Nå har rektor varslet forholdet til politiet og mener dette er mobbing av verste sort.

SLIK MOBBES LÆREREN: Her er skjermdump av elevenes hatside på nettstedet Facebook. Siden er nå fjernet.
SLIK MOBBES LÆREREN: Her er skjermdump av elevenes hatside på nettstedet Facebook. Siden er nå fjernet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) På nettstedet Facebook ble det like før høstferien opprettet en side som heter «Vi som vil gi NN (lærerens navn, red.anm.) sparken fra Galterud skole».

Politiet ble varslet
«Vi er lei av utbruddene og klikkingen. Vi synes ikke han er noe ålreit i timene og mange er redde for han i timene (...) han eier ikke sosiale antenner,» skriver elevene på siden.

Fredag før høstferien ble politiet varslet om saken, skriver Drammens Tidende.

Sint på lærerens vegne

Rektor på skolen, Lillian Eilertsen, reagerer kraftig på måten elevene har valgt å uttrykke seg.

- Jeg ble veldg overrasket da jeg så siden og synes dette er veldig leit. Jeg ble også sint på lærerens vegne. Dette er mobbeangrep av verste sort og det er umulig å forsvare seg, sier Eilertsen til Dagbladet.


Elevene har laget siden i et falskt navn. Ingen har så lagt tatt på seg skylden.

- Vi er åpen for at elever kan si ifra om hvordan de opplever lærernes undervisning, men ikke på denne måten. Dette er bare feigt, sier Eilertsen.

Siden ble oppdaget ved at en av elevene som fikk invitasjon om å være med i mobbegruppa meldte fra til sin mor, som igjen sa ifra til FAU-leder på skolen. Vedkommende varslet rektor.

Siden er fjernet
Eilertsen kontaktet politiet angående siden forrige fredag. Sammen har de jobbet for å få den bort.

- Jeg skrev et innlegg på siden hvor jeg anmodet elevene om å fjerne den. Da jeg så etter den i dag morges, var den borte, sier Eilertsen.

Hun forstår ikke hvorfor den mannlige læreren er blitt offer for elevenes nettmobbing.

- Dette er en lærer som vi aldri har fått klager på tidligere. Jeg oppfatter ham som veldig ryddig og ordentlig person som har et godt forhold til elevene og som jobber veldig bra på alle måter, sier rektoren til Dagbladet.

Hun presiserer at hun aldri har fått tilbakemeldinger om at denne læreren har for vane å bli sint på elevene, eller at han er spesielt hissig.

Vil bekjempe nettmobbing
Allerede før siden dukket opp, hadde Galterud skole planlagt å sette fokus på nettmobbing. Nå vil dette bli fulgt ekstra nøye opp, lover Eilertsen.

BLE SINT: Rektor på Galterud skolen, Lillian Eilertsen, ble sint på lærerens vegne da hun så hva elevene hadde stelt i stand på Facebook. Foto: Birgitte Simensen Berg/ Drammen kommune
BLE SINT: Rektor på Galterud skolen, Lillian Eilertsen, ble sint på lærerens vegne da hun så hva elevene hadde stelt i stand på Facebook. Foto: Birgitte Simensen Berg/ Drammen kommune Vis mer

- Både elever og lærere kan bli utsatt for denne typen mobbing. Det er svært uheldig ettersom slike utsagn blir stående på nettet og er vanskelig å fjerne. Vi vil nå arrangere møter med både elever og foreldre hvor vi forklarer hvor alvorlig nettmobbing er, sier rektor, som håper hun slipper å se denne typen hatgrupper igjen.

Har ikke anmeldt
Forholdet er foreløpig ikke anmeldt, kun varslet til politiet. Det er læreren selv om må ta stilling til om han vil anmelde. Det har han foreløpig ikke gjort.

- Læreren har tatt dette på en rolig og fattet måte, men er selvsagt lei seg for det som har skjedd, sier Eilertsen.

Læreren er fortsatt i full jobb på skolen.

- Skolen har vært i kontakt med oss, og vi har drodlet rundt tema. Vi kan ikke gjøre noe før det foreligger en anmeldelse, sier Håkon Grøttland, leder for etterforskningsseksjonen i Drammens-politiet til Dagbladet.

HER SKJEDDE DET: Elever fra Galterud skole i Drammen har laget hatside om læreren sin på Facebook. Foto: Rune Folkedal, Drammens Tidende.
HER SKJEDDE DET: Elever fra Galterud skole i Drammen har laget hatside om læreren sin på Facebook. Foto: Rune Folkedal, Drammens Tidende. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling