Elever minnet Benjamin med stillhet

Klokka 12 i dag minnet skoler og kirker over hele landet den drepte Benjamin Hermansen med ett minutts stillhet og korte appeller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Benjamin Hermansen (15) ble drept 26. januar på Holmlia i Oslo. Nynazister er siktet for drapet, som har utløst en stor debatt om hverdagsrasisme i Norge.

Elevene ved Holmlia skole, der Benjamin gikk i klasse 10F, har etter drapet gått ut og sagt at de ønsker ordet rasisme fjernet fra ordboka. De ber folk våkne opp, ta initiativ og stå sammen mot alle slags rasisme.

Statsminister Jens Stoltenberg har oppfordret alle landets skoler til å flagge på halv stang under Benjamins gravferd i dag. En ringerunde Dagbladet.no har gjort viser at skole vil følge denne oppfordringen.

Blant annet vil elevene ved Hersleb skole i Oslo minne med stillhet den unge gutten som hadde hele livet foran seg. I tillegg vil lærerne snakke om vold og rasisme i timene.

I to kirker i Trondheim vil man i dag holde dørene åpne for dem som ønsker en stille stund for å markere livet og minnet etter Benjamin Hermansen. I Holmlia kirke i Oslo vil biskop Gunnar Stålsett tale i dag.

- Familien har spesielt spurt om jeg vil holde en tale, sier Stålsett.

<B>STEMNINGSFYLT:</B> Holmlia kirke var fylt av blomster og levende lys under begravelsen i dag
<B>BLOMSTER:</B> Benjamins venner la blomster på kista før begravelsen.
FULLSATT KIRKE:</B> Det var gitt tillatelse til å slippe inn 750 mennesker i kirken i dag. Folk sto i kø utenfor.
<B>HOLMLIAHALLEN: Benjamins venner samlet seg her i Holmliahallen etter begravelsen. På veggene har de hedret 15-åringen på sin egen måte.