Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elever og lærere får e-post

800 000 elever og lærere i den norske skolen skal få sin egen e-postadresse. Satsingen er første ledd i å få hele det norske skoleverket tilknyttet nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi begynner med e-post og regner med å utvide etterhvert. Vi synes dette er et veldig spennende tilbud til skolene, og det vil sikre tilgang til internett for alle elever, sa direktør Sigmund Lieberg i Nasjonalt læremiddelsenter (NLS), da planene ble presentert i Oslo i dag.

Store ulikheter

- I dag ser vi store ulikheter mellom skoler i samme kommune. Det er også et betydelig problem at de som utenfor skolen har tilgang til utstyr og kan gjøre seg kjent med det, er de som benytter utstyret på skolen, mens de andre faller utenfor. Vi ønsker å stimulere alle til å se mulighetene og lære seg en fornuftig bruk av internett, framholder Lieberg.

Hver elev og lærer vil kunne logge seg inn på en hvilken som helst internett-tilkoblet maskin med navn og passord, sende og motta post. Lagringskapasiteten er en megabite post pr. bruker, noe som betyr ganske mange postmeldinger av normal lengde. Når man har logget seg ut igjen, kan ikke uvedkommende lese posten.

I dag har rundt en tredel av norske grunnskoler tilgang til internett. Det er langt flere ungdomsskoler enn barneskoler som bruker datateknologi.Av skolebibliotekene er bare 12 prosent koblet til internett.

(NTB)

Hele Norges coronakart