Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elever og lærere røyker sammen

Elever og lærere røyker sammen i skolegården ved halvparten av landets videregående skoler. Hele 90 prosent av skolene tillater at elevene røyker i skoletiden, viser en undersøkelse 4 Fakta har gjort for Statens tobakksskaderåd og Kreftforeningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste videregående skolene tillater også at elever under 18 år røyker på skolens område. To prosent av skolene tillater også røyking innendørs, noe som er forbudt etter forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler.

En annen undersøkelse gjennomført av 4 Fakta viser dessuten at 53 prosent av de spurte ungdommene i alderen 16 til 19 år ønsker seg røykfrie skoler.

- Det er galt å tillate røyking i skolegården, samtidig som det satses på forebyggende tiltak mot tobakksbruk i skolen generelt. Røyking blir mer godtatt når lærere røyker sammen med elevene i skolegården, sier prosjektleder Arly Hauge i Statens tobakksskaderåd i en pressemelding.

Oslo-skolene er mest restriktive når det gjelder røyking, men det er også i Oslo det røykes mest innendørs. Av de videregående skolene i hovedstaden er det 62 prosent som tillater røyking, og på 8 prosent av hovedstadsskolene er det tillatt å røyke inne.

(NTB)