Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elever på skoletur rammet av snøskred. 55 personer evakuert i dårlig vær i Hallingdal

Ingen ble skadd i skredet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nødetatene fikk 02.10 i natt melding om et snøskred ved Ål i Hallingdal.

Skredet skal ha gått ved Bukketjøme, et par kilometer fra Bergsjøstølen fjellstue.

55 personer ble rammet av skredet. Det er ikke kommet meldinger om noen skadde eller savnede, opplyser operasjonsleder i Sørøst politidistrikt Tom Richard Jansen til Dagbladet.

- Vi har iverksatt en aksjon for å evakuere disse personene ut av fjellområdet. Det er gått et skred, og det er snakk om en videregåendeskole som er på tur, sier Jansen.

Politiet og Røde Kors mobilisert. De skal fram med beltevogner og snøskutere, men først må de brøyte vei fram til fjellstua. Rundt 04.30 melder politiet at de har fått kjørt fra fjellstua på Bergsjøstølen og inn mot skredområdet omkring to kilometer unna. Det blir benyttet både snøskuter, beltevogn og tråkkemaskin.

Halvannen time etterpå, melder politiet at den siste gruppa av de skredutsatte er blitt fraktet til Bersjøstølen fjellstue.

Operasjonslederen vet ikke hvor skoleelevene er fra, men de hadde en utflukt på fjellområdene som ligger like ved Ål. Flere av dem skulle egentlig tilbringe natta i snøhule, men ble evakuert fra området.

- De vil ikke grave mer når det har gått et skred. Det er også fryktelig dårlig vær i området, sier han.

Værmeldingene viser at det i natt er stiv kuling, tre minusgrader og mindre nedbør i området.

- Det tar litt tid å mobilisere ressurser. Vi får håpe de er kledd for å være ute, sa operasjonslederen tidligere i natt.

Det var turfølget som selv meldte nødetatene om snøskredet.

Faregraden for snøskred er i Hallingdal satt til nivå 3 - betydelig. Snøforholdene er ustabile, og det er spesielt utsatt i bratte heng, heter på Varsom.no.

Det er nå betydelig snøskredfare i flere deler av landet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media