- Elever planla ny skolemassakre

Politiet i München har arrestert tre ungdommer mistenkt for å ha planlagt angrep på sine skoler etter forrige ukes massakre i Erfurt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av de mistenkte framstilles for retten torsdag, mens en tredje er overlatt til sine foreldre.

I et av tilfellene fortalte en kvinne at hun hadde mottatt flere tekstmeldinger fra en 18 år gammel bekjent, der han hevdet å planlegge et angrep på yrkesskolen han gikk på.

I et annet tilfelle fikk politiet opplyst at en mann hadde fortalt om et planlagt blodbad ved en lokal handelsskole i et praterom på internett. Den unge mannen skal ha sagt han hadde 500 patroner klare til aksjonen. En 14-åring ble arrestert og innrømmet truslene.

Den tredje saken gjaldt en 15 år gammel gutt som truet med å hevne seg på to jenter som hadde beskyldt ham for seksuell trakassering. Gutten sa til en annen jente at han planla å skyte og drepe de to, samt en lærer.

Fredag avholdes det en nasjonal sørgehøytidelighet i Tyskland, en uke etter massedrapene på Gutenberg-skolen i Erfurt. Den 19 år gamle tidligere eleven Robert Steinhäuser skjøt og drepte 13 lærere, to medelever og en politibetjent før han tok livet av seg selv. Det har vært flere skyteepisoder på skoler de siste årene, men ingen har krevd så mange liv som den i Tyskland i dag.

(NTB-AFP)

18 DREPT: Til sammen 18 mennesker mistet livet i skytedramaet på Gutenberg-gymnaset i Tyskland forrige uke. <br>Foto fra skolens hjemmeside