Elever trosser kysse-politiet

TROMSØ (Dagbladet): På Bø ungdomsskole i Vesterålen er det klin umulig å få seg et kyss i skoletida. For kyssepolitiet står på lur, og truer med utvisning. Men elevene har svart på rektors kysseforbud med å starte interesseforeningen La leppene leve (LLL).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når lærerne slår hardere ned på kyssing enn på røyking, må det være noe riv ruskende galt, sier Marius og kameraten Kenneth Wikan (15). Derfor tok de initiativet til LLL.

Det hele startet da tiendeklassingen Marius Holst (16) og kjæresten hans ble tatt på fersk gjerning i klining på skolen. De ble innkalt til rektor, og truet med utvisning.

«Hindrer trivsel»

- Rektor hevder at det ikke blir noe trivsel på skolen når det klines i krokene. Men litt kyssing skader jo ingen. Vi syntes reglene er teite, og forsøkte å ta opp saken med skolen - uten noe resultat. Derfor vi tok saken videre til samarbeidsutvalget på skolen, og skrev leserbrev til lokalavisene, forteller Kenneth Wikan.
Etter at Lofotposten hadde omtalt saken, ble det ny runde til rektor for aksjonsgruppen.

Bekrefter

- Rektor sa vi burde skjemmes for å ha gått til avisa med saken. Men det er reglene, og ikke vi, som skjemmer ut skolen. Forbudet står jo ikke engang i skolereglementet. Likevel lusker enkelte lærere rundt i korridorene for å fange smugklinere, sier Marius.

Rektor Svein Stephansen på Bø ungdomsskole bekrefter det omstridte kysseforbudet overfor Lofotposten. Ut over det vil han ikke kommentere saken.
- Ifølge lærerne er det ikke de selv, men andre elever som reagerer på kyssingen. Men vi har gjort en undersøkelse som viser at hele 96 prosent av elevene er for kyssing. Vi spurte alle som var på skolen, men klarte bare å finne noen få som syntes forbudet var greit, forteller Kenneth.

Leder i foreldreutvalget, Eirik Olsen, synes saken er ganske humoristisk.

- Jeg leste om saken i Lofotposten, og ler mest av det hele. I utgangspunktet er ikke et forbud tingen. Og hvis det er tilfelle at lærerne sniker seg rundt for å se om noen kysser hverandre, er jo det galt. Men jeg kjenner ikke denne konkrete saken. Jeg vet ikke om noen har provosert med åpenlys eller usømmelig klining. Derfor vil jeg helst ikke kommentere saken videre, sier han.