Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elever ved svensk internatskole tiltalt for trusler

To er også tiltalt for å ha påført en yngre elev brannskader.

NI ELEVER TILTALT:  Ni elever ved internatskolen Lundsbergs utenfor Karlstad i Sverige er tiltalt for trusler etter at de skal ha truet elever med strykejern. Foto. AP Photo/Fredrik Sandberg/NTB Scanpix
NI ELEVER TILTALT: Ni elever ved internatskolen Lundsbergs utenfor Karlstad i Sverige er tiltalt for trusler etter at de skal ha truet elever med strykejern. Foto. AP Photo/Fredrik Sandberg/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni elever og en ansatt på den svenske internatskolen Lundsbergs er tiltalt etter at de truet yngre elever med strykejern. To er også tiltalt for å ha påført en yngre elev brannskader.

De tiltalte har forklart det som om truslene er en del av tradisjonen rundt «mottakelsen» av nye elever. En ansatt på skolen er tiltalt for medvirkning, siden han hadde gitt de eldre elevene lov til å skremme de yngre.

Etter hendelsen der en elev ble brent med strykejern, bestemte skolemyndighetene at skolen må stenge. Skolen har anket beslutningen.

Lundsbergs skola ble opprettet i 1896 og tilbyr undervisning fra 7. trinn til og med videregående skole.

(NTB)